Träna träna!

Vi ska till Köping på lördag och Troll ska inte balla ur och knäppa sig (läs: vara alldeles för het) bara för att jag inte har tränat ordentligt, så nu blir det en veckas hårdträning för att lugna ner honom. I måndags hyrde jag, Johanna och Frida ridhuset och tränade i 2 timmar. Vi ställde upp gungan, slalom med hinder framför och en liten raksträcka med tanke på jyckarna som behöver fart (dvs My och Moa) och sen ställde vi upp den svåra passagen från Vintercupen med tanke på Zolo och Troll.

Det är så kul att väldigt ofta när Troll och jag har problem med något svårt, så är problemet helt borta när vi ställer upp samma kombination igen! Både jag och Troll är generellt väldigt mycket bättre andra gången. Man får naturligtvis ha i åtanke att vårt hinder nummer 1 var hinder nummer 7 i banan i söndags men jag sprang i full fart mot kombinationen så vi hade rätt bra fart ändå. Men det flöt, med båda handlingsalternativen och Troll lyssnade jättefint! En stor skillnad var att jag inte tränadei lördags, men att vi tävlade i söndags, så i måndags så var han inte lika het, dvs betydligt mer benägen att lyssna!

My fick inte köra hela kombinationen, men tog delar av den och hon har ett mycket bättre flyt och drag på hinder nu! Däremot funkar inte bakombyten alls, måste visst träna lätta såna, med drag framåt. Hon klarade slalom bra och tar emellanåt galoppsprång, så snart får hon nog upp farten också! Gungan gick också bra! Hon tycker att den är lite läskig om hon tar den helt själv, men det blir bättre och bättre!

Ett bra träningspass med båda vovvarna!

Igår fick Troll ett rejält pass med lydnad! Vi körde hela eliten, fast lite uppdelat i mindre moment. Fria följet har blivit mycket bättre efter att jag hittat en godisbelöning som funkar, dvs leverpastej på tub! Liite meckigt att ha tuben i fickan, men Troll tycker att den är värd att jobba för och då blir hans koncentration mycket bättre. En följd av att belöna med godis är att han blivit mycket mer noggrann med var han sätter sig också, fast det mmrks att vi är otränade! Jag använder fortfarande bollen i avståndsbelöningarna vid rutan och fjärren, men där hetsar han inte upp sig lika mycket. Dumrutan funkar hyfsat, fast han väntar på att vi ska svänga hela tiden och då ramlar han framåt! Får träna på raksträckor istället… Inkallningen funkar fint, men jag benade upp den i 3 moment och belönade varje. Rutan funkar jättefint, med target dock. Vid dirapporterna så har han jättesvårt för den högra! Han går ut rätt, men drar sen på mitten och blir frustrerad dvs ljud när det blir fel. Gör jag om så att det blir lättare så funkar det. Får köra mycket höger och lätt så han blir säker igen…

Vittringen gick hyfsat, men han är lite snabb och smakar av ett par pinnar innan han hittar rätt. Men detta är första gången som jag tränar vittringen på väääldigt länge, så det är ju inte så konstigt att den inte funkar perfekt. Han gjorde den riktigt bra en eller två gånger iaf. Till att sluta av med körde vi en slät metallapportering och fjärren. Metallen gick hysat, men han piper lite. Han gillar den inte! Fjärren gick kanon, han gjorde alla skiften med baktassarna stadigt i backen!

Publicerat på 20 februari 2008, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Kate:
    Lycka till i Köping, morbror Troll! Jag och brorsan håller tassarna!

    Anna & vättarna:
    Lycka till på tävlingen, vi håller alla tummar och tassar för att det ska gå bra!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: