Köping

Eftersom Köpings HU bestämde sig för att lägga largeklasserna på fm och small och medium på em så fick jag och vovvarna åka alldeles ensamma till Köping klockan 04.30 igår morse. Som tur var så var det inte i fredags kväll som indierna i lägenheten bredvid fick för sig att dom skulle ha fest med sina 30 lika indiska kamrater för då hade jag nog INTE varit så förhållandevis pigg och glad som jag ändå faktiskt var så tidigt på morgonen. För er som inte försökt sova med endast en dörr mellan er och en indisk fest med 30 glada män så kan jag tala om att det är högljutt! Dom skriker nämligen! Tjoar liksom, skriker betydligt högre än larmet i ett ridhus på en gemensam träning och det vill inte säga lite! Dom klappar också i händer, studsar upp och ner i takt och har indisk musik på hög volym. Men det är skrikandet som är värst. Annars hade jag nog inte vaknat med huvudvärk kl 22.30 igår kväll och känt mig tvungen att tycka så synd om mig själv så att jag till slut gick ut och bad dom dämpa sig och därmed gjorde abrupt slut på festen.

Sen kände jag mig faktiskt lite elak för det verkar ju ha varit en rolig fest, men jag jag tycker nog att om man ska bjuda hem 30 indier för en vädigt högljudd fest så kan man väl iaf fråga eller meddela sin grannar först, så att dom iaf har en chans att hitta annat uppehälle för natten om dom nu händelsevis gått upp kl 04.30 på morgonen och faktiskt vill sova istället för att festa en lördag kväll…

Nåväl, Köping då…

Första klassen var hoppklass och det kändes riktigt bra! Troll rev ett hinder i en sväng, han kom riktigt tajt på hindret och kom emot hinderstödet. Sen skulle man ta just det hindret på upploppet och jag matade på med FRAM FRAM men han tvärstannade framför det rivna hindret och kollade på mig väldigt frågande! Jag fortsatte mata framåt och då hoppade han och så gick vi i mål med 10 fel, på samma hinder. Liiite sugigt faktiskt… Men jag var jättenöjd med Troll, inte minst för att det kändes långsamt, men när jag kollade resultatslistan så var vi absolut snabbast, faktiskt 5 sekunder snabbare än vinnaren och då hade vi en vägran som tog ett par sekunder! Alltså ett effektivt och tajt lopp!

Andra klassen var agilityklass och om hoppklassen kändes bra så gjorde verkligen inte den här klassen det! Troll sprang förbi gungan två gånger och jag vet verkligen inte varför! Sen tog han den men då var jag i ofas och tappade skärpan så vi diskade oss för att Troll tog långhoppet åt fel håll.

Tredje loppet var en inofficiell agilityklass och jag har en stark misstanke att Troll fick sin första 5a på A-hindrets nerfart!! Han bara sprang och jag är väldigt irriterad på mig själv att jag inte tog om det, men jag såg inte om han fick en 5a eller inte och vi var ju felfria innan så jag fortsatte. Dumt tänkt, särskilt som det var en inoff klass så borde jag verkligen tagit tillbaka honom och krävt rätt beteende!  Vi fick 15 fel totalt, Troll missade en port inne i slalom och sprang förbi ett hinder för att jag var helt på fel plats mot vad jag tänkt mig och inte hade en chans att visa på det (shame about the handler..) och sen en 5a som jag inte vet var jag fick… Det kan ha varit kf på Aet eller en rivning… Eva-Marie har loppet på film, så jag ska kolla när jag får tillfälle… Vi kom dock 9a med nästan 80 starter med 15 fel så det var verkligen inte många som klarade banan, trots att jag egentligen inte tyckte att den var så svår.

Jag tycker att slalomingången var lite väl svår för att var i klass 1, förstår inte vem man gynnar genom att ha en kl 4 ingång på en klass 1-tävling. Jag tycker definitivt att man ska kunna högerslalom och inte helt raka ingångar i klass 1, men varför göra det så svårt? Resten av banorna tycker jag var roliga, lagom utmanande! Härligt att vara på sin första tävling sen i augusti!!

Publicerat på 24 februari 2008, i Agility, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Köping.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: