Naterstaträning

Det blev en fulltecknad helg för jyckarna, med tävling för Troll i Köping och söndagsträning för båda vovvarna.

För första gången tror jag, så satt My och pep och laddade som tusan när jag körde med Troll och hon var riktigt laddad och full med fart och klarade t o m gungan helt själv utan problem!! SÅÅÅ himla duktig!!! Jag har anmält henne till Söderköping och Tranås i början av maj, men jag har inte betalt… Men fortsätter hon som nu så ska hon starta! Nu suger hon på hindren och hon galopperade till och med i slalomet en gång!! Tunnel under balansen var lite konstigt tyckte hon, men just därför bra att träna på, och så tog hon ramen på däcket ett par gånger, och sen blev det rätt. Måste kolla höjden på vårt däck, idag kändes det lite märkligt…

Trollis gick riktigt bra idag också, var både snabb och vändbar, men drog rätt över kf på balansen vid ett par tillfällen!! Jag blir ju så förvånad, han har bara gått klockrent och nu helt plötsligt slarvar han! Men efter en påminnelse så gick det bra igen.

Jag gjorde kombinationer tills träningen den här gången och jag tycker att det är rätt så svårt.. Men jag fick till det riktigt bra faktiskt, inriktade mig på vad jag och  Troll behöver träna på (dvs sidbyten runt kf, svängar och bakombyten resp framförbyten, slalomingång kl 4, samt att svänga när man kommer i hög fart) och sen gick det att göra lite lättare varianter på dom, så att även dom lite mer orutinerade hundarna (som Mysan…) kunde köra lagom svåra banor! Rolig och bra träning med lagom antal hundar (7 st) så alla hann köra och pilla med detaljer också om man ville det!

Publicerat på 25 februari 2008, i Agility, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ida:
    Kul att My börjar bli taggad! Hoppas det håller i sig! Låter som roliga kombinationer igår.. synd att jag inte hann hem. Var inte hemma förrän efter sju dessvärre.. Vet inte riktigt när mitt liv ska börja anta en lugnare form, men hoppas på bättring snart!

    Lena:
    Tack! Ett trappsteg till gjort! Träna på!! L

    Gilla

%d bloggare gillar detta: