Ännu fler skalbaggar

Det har varit lugnt på skalbaggefronten ända tills igår, då jag hittade en på soffan, en vid fönstret och en i hundfodertunnan!!! Nu har dom alltså hittat dit… Eftersom det är bäst att mota Olle i grind som det så fint heter, så valde jag att komma för sent till mitt möte kl 9 och ställde mig istället och förpackade resterande hundmat i plastpåsar och ställde i frysen. Nu kommer ingen mer hundmat in i min lägenhet förrän dom små krypen är borta!!! Jag hittade inget mer i maten, inga skalbaggar och inga larver, troligen har dom inte hunnit/kunnat fortplanta sig och förmodligen traskar dom just nu runt i min lägenhet för att hitta något mysigt ställe att bo på… Men det ska dom minsann inte hitta!!! Arten var förresten osäker sa Janne vid ett senare tillfälle. Men familjen är Cleriide, fast jag måste nog kolla stavningen en gång till…

I kommentarerna från förra inlägget var det helt klart att jag inte är ensam drabbad, utan detta verkar ganska vanligt, dessutom pratade jag med ägaren till en hundsportsaffär igår och han sa att dom också haft problem och att deras leverantörer i sin tur sagt att det finns i varenda butik! Deras lösning är att förvara allt hundtugg i frysen nattetid och att köpa plastförpackade öron och dylikt… Och det är nog ingen dum idé! Nackdelen med krypen är att de faktiskt är anpassade till att överleva Sveriges vintrar, vilket ju kan jämföras (iaf förr om åren) med en jättefrys. Beroende på krypets arttillhörighet så övervintrar dom som skalbagge, larv eller ägg. Det är alltså inte säkert att dom dör bara för att man stoppar dom i frysen… Men dom förökar sig ju iaf inte när det är kallt och oftast så märker man ju då inte av dom.

My har fortfarande problem med sin tass, hon hoppar på 3 ben på hårt och vasst underlag som asfalt och grus, men går utan hälta på gräs. Det tyder ju på att det är en tassproblem och inte ett benproblem.. Hon vilar mest just nu och har MASSOR med överenergi som hon tar ut på att till exempel plocka ner och äta upp saker från mitt skrivbord… Lite träning blir det ju inne, men inte så mycket så att hon blir trött…

Troll har fått köra lydnad och det går riktigt skapligt. Han är fortfarande TYST och snäll och momenten kommer så sakteliga tillbaka. Rutan går bra, med target visserligen och dirapporterna sitter fint också. Metallen tar han helt utan ljud nu, sen jag sa ifrån mitt i momentet (FEL gå och LÄGG DIG!!) och han faktiskt tog det som att det var fel att han pep och inte att han tog apporten! Ibland får man chansa och se om det funkar… Troll har ju så mycket energi och arbetsglädje, så då går det ju att säga ifrån när han gör fel i träningen. Dessutom är det värt att chansa eftersom jag ändå inte kommer att få några vettiga poäng om han låter på tävling!

Jag pratade med Barbro igår och vi ska ta och sätta igång med vallningen framöver. Fåren har inte mått bra under vintern och dom ska fortfarande ta det lugnt, så det kommer bara bli någon gång då och då… Förhoppningsvis blir det mer framåt senvåren/försommaren!

Publicerat på 07 mars 2008, i Just nu, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Johanna:
    Hej Hedvig! Johanna med Moa här! Jag har också haft de där baggarna hemma, de växte i Moas tugg också… vi var tvugna att ringa anticimex de var här och sprayade två ggr. De försvinner inte annars! Vi hade dem i hela lägenheten till slut… usch.. det är hemskt. Vi ses på träningen på söndag!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: