Inget internet!

Min internetleverantör har ändrat sitt utbud och det innebar att systemen skulle stängas ner i tisdags, sen skulle man kunna komma in och registrera sig på nytt. MEN det funkade inte alls och därför har jag varit utan internet i 3 dagar! Jag är något beroende av internet så det har VERKLIGEN inte varit kul, framför allt inte att sitta i telefonkö till tekniska supporten och tvingas höra ”du kan även nå oss via vår hemsida” och ”du kan skicka ett mail till oss på…” i ungefär 2 ggr per minut när åtkomsten till internet var själva problemet!!

Troll har varit hos Djurdoktorn på återbesök och vet tyckte att Troll rörde sig väldigt märkligt både fram och bak. Och visst, han har ju lite svängig och stor kropp… Men något hälta såg han inte. Inte heller lyckades han böja eller sträcka fram någon reaktion hos Troll! Alltså är han betydligt bättre!! Dock så belastar han vänster ben mer än höger när han står och hans innerlårmuskel är mer spänd på den sidan. Jag fick reda på att hundar som har lite sämre höfter så är ofta innerlårmuskeln spänd för att hålla kulan på plats, och förr så skar man ofta av den för att hunden skulle slippa smärtor i den spända muskeln. Jag frågade om muskelmassan var mindre i högerbenet och vet tyckte att det kanske var så, men isf så är det väldigt lite. Veterinären tyckte inte att det var någon idé att röntga, men trodde som jag att skadan sitter någonstans vid högra höften.

Så Troll ska fortsätta äta rimadyl i två veckor till och fortsätta gå i koppel, fast promenaderna ska utökas gradvis och han ska få vara lös en stund på varje promenad när han är uppvärmd.

Det är ju himla synd det här, vi skulle gå på kurs den 18-20 april för Åsa Emanuelsson och vi skulle tävla i Söderköping och i Tranås i början av maj. Istället ska vi åka till hundfysioterapeuten Marie på Norsholm och kolla så att Troll använder alla sina ben ordentligt. Vill ju inte att det ska bli några sviter i form av snedbelastning… Dessutom kan det ju vara bra att verkligen kolla om det är något särskilt Troll behöver träna på med tanke på höfterna. Han har ju hållit bra fram tills nu (och nu var det ju en skada, inte höfterna som krånglade i första hand) men jag vill ju att han ska hålla många år till!

Mysan ska på MH idag, ska bli jättespännande!!! Rapport kommer!!

Publicerat på 05 april 2008, i Just nu, Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  Hej! Det låter ju väldigt trist om han skulle känna av höften i så ung ålder. Jag minns vad Kicki sa när vi röntgade…
  Det ska bli intresasnt höra var Marie säger! många gånger är hfys duktigare än vet när det gäller hältdiagnostik.
  Det låter på din beskrivning som nåt liknande det S och F hade, dvs lårmuskelskador (olika muskler). Båda läktes ut med vila, mycket stretching, isning och rehabträning.
  Håller tummarna för snabbt tillfrisknande!!
  Kram!
  Eva

  Eva:
  förtydligande… Kicki sa att den här höften är det bara uppfödaren som kommer ha ont av

  Gilla

%d bloggare gillar detta: