Torsdag

Ikväll var det trede gången på min och Idas agilitykurs och jag blir så himla imponerad över hur duktiga dom är!! Det är jättekul att vara instruktör åt det här gänget, alla hundar har fart och fattar så snabbt och alla mattar (inte en enda husse…) belönar jättebra och har en så glad och positiv inställning på planen så man blir alldeles varm i hjärtat! Och alla säger ”åh min hund tycker att det är så kul och lär sig så snabbt”, och det stämmer, jag tror att alla vovvar har lika kul som mattarna!

My fick köra gungan, balansen och slalom efteråt, när det nästan blivit mörkt.  Jag satte en hoppinne under gungan och hon har riktigt bra fart uppför! Hon hänger i jättebra även när jag släpper henne hela vägen uppifrån, men när hon skulle göra hela själv så blev det lite läskigt så hon hoppade av ett par dm från marken. Lite svårt det där, för nu kan hon verkligen båda delarna, springa med full fart upp hela vägen och åka hela vägen ner, men inte båda två på en gång. Det är nästa projekt i inlärningsprocessen… Balansen går kanon, hon galopperar över! Slalomet körde vi med två och tre pinnar och igår hade hon verkligen jättebra fart! Duktig kicka!

Troll fick köra några kf på A-hindret (som var kraftigt nersänkt till nybisarna) och hoppa ett small-hinder och ta en tunnel efteråt. Jag ville kolla om han klarar det, för nu klarar han att gå upp emot en timme och att vara lös ca 20 minuter och att leka. Kanske var han aningen stel direkt efter när jag gick av honom, men i morse syntes ingenting. Han är verkligen på bättringsvägen!! På måndag ska vi till hundfys, ska bli spännande att se vad hon säger.

Publicerat på 18 april 2008, i Agility, Agilitysektorn, My, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Torsdag.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: