Åsa-kurs

I helgen har vi haft kurs för Åsa Emanuelsson! 2 dagar fulla med kombinationer och handling och nu är både hundar och förare trötta! Jag kan ju bara för mig själv, men jag bara BRINNER av träningslust nu och vill prova alla kombinationer med Trolleboll, som fick sitta i bur hela helgen. Jag gick iaf alla kombinationer och sen körde jag ett par kombinationer med My och ett par med Barbros Parson Molly, TACK för lånet!!

Vi fick träna på att göra blindbyten en hel del! Det har ju varit tabu förr, men efter VM i Norge så har ju många åsikter mjukats upp..  Det har varit mycket lärorikt att testa på och jag kommer definitivt testa med Troll! Jag vet däremot inte hur mycket jag kommer att använda det praktiskt sen, men i vissa fall (som vid tunnlar) så är det ju väldigt mycket lättare! Själv har jag aldrig vågat, nu kommer jag definitivt att testa!

Andra tankar Åsa hade som jag tyckte var riktigt intressanta var riktning över hinder. Hon ville verkligen förbereda hunden på en sväng före hindret för att dels spara tid och dels bespara hunden slitaget på frampartiet. Det är ju inga nya tankar, men sättet hon visade på var delvis nytt för mig. Det kändes effektivt och smart! Dessutom fick vi en massa roliga nya banor och kombinationer, som var riktigt svåra och trixiga, men också roliga!!

En riktigt roliga helg helt enkelt!! Och jag tror att alla som gick håller med! Det enda tråkiga var att Trollis inte är bra nog att köra, för jäklar vad kul det hade varit att köra med honom!

Publicerat på 20 april 2008, i Agility. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Frida:
  Tack för inlägget i min gästbok, det värmer =)

  Det har verkligen varit en toppenhelg, Åsa är jätte duktig!!
  Synd att du inte kunde köra Troll men vi håller tummarna för att han snart är helt bra!

  Kram fr Frida o Zolo

  Gilla

%d bloggare gillar detta: