Mysfoton och hundfys

Mysan blev plåtad igår! Fotograf var duktiga Yvonne Öster, tack!!

Bollen nästan i huvudet..

Matte visar med pekfingrarna!

Bästa Myskortet:D:D

Trolleboll och jag har varit hos Marie på Norsholm idag! En timme går väääldigt fort när man är där, konstaterade jag… Marie klämde och kände på Troll och tyckte att han kändes fin förutom i bakpartiet där han kunde ha mer muskler. Han är ojämnt musklad och har mindre muskler på höger bak, 2 cm mindre runt om faktiskt! Däremot tyckte hon att han rör sig rätt så bra, fast det är svajigt i skritten. Hon vill att vi jobbar ihop Trolls kropp så att den blir mer sammansatt och kompaktare. Medlen för att få ihop honom är jogging på mjukt underlag (med bälte och stretchkoppel så att han håller sig i trav) samt helst simning. Simning vet jag ju är bra, men jag känner inte att jag har råd med det just nu, ska kolla med Folksam och se om det går att få det på försäkringen…  I så fall så kör vi, annars så får det bli i sommar när man kan simma ute.. När vi joggar så ska vi gärna använda viktmanchetter, dom var också dyra, så jag tänkte sy själv, för dom såg inte komplicerade ut! Sen kan man lägga mynt i dom så att man får rätt belastning, och då lite mer på det benet med mindre muskler så att hunden tvingas använda det benet.

Vi får dessutom börja köra agility! Problemet är att Troll inte har någon lägre växel på agilitybanan, så det får nog bli korta pass på låga hinder. Tydligen brukar hon rekommendera agility i rehab-syfte, fast jag tvivlar på att dom hundarna har samma fart som Troll då kanske..

Nu har iaf fasen för återuppbyggnad påbörjats och det känns kanon! Med varierad träning så ska det nog bli fason på vovven. Sen tyckte Marie att Troll bör få glukosamin, kanske inte riktigt  än, men jag ska ha det i bakhuvudet, och då framför allt i förebyggande syfte.

När det gäller var den här skadan sitter så är det uppe i höften. Marie trodde på min teori om att skadan uppkommit när han slant och blivit förvärrad av att han har C-höfter, eftersom det gör att lårbenet sitter sämre på plats. Men nu bör själva skadan vara läkt och vi ska stretcha, massera och bygga muskler!

Andra saker som Marie tog upp var vikten av uppvärmning och nedvarvning. Även att ha täcke på honom och då gärna Back-on-Track. Nu är jag väl inte så het på att köpa det, med tanke på att jag har dyra Obtrack-täcken till båda mina, men då sa Marie att Obtrack är ungefär lika bra som Back-on-Track, att de båda var överlägset bäst i test! Det var ju kanon för då kan jag ju bara fortsätta använda det jag har! Däremot är Obtrack-täckena inte lika varma som Back-on-Tack, men man kan ju ha ett varmare täcke över isf. Det hade jag ju faktiskt tänkt köpa i vinter, men eftersom vintern aldrig kom så fick det vara… Nästa kalla vinter som kommer så skaffar jag nog ett iaf!

Jag köpte även Maries bok ”Hundmassage och stretching, låt tassarna vila” och på vägen hem svängde jag förbi Fyra tassar och köpte ett bälte och koppel med stretch så att vi kan börja springa…

Publicerat på 21 april 2008, i Foto, My, Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  Vad bra att du får starta upp träning igen!
  Vilka fina Mybilder, hon är duktig Yvonne!!

  Monia:
  Vilka härliga bilder på My!!

  Åsa o toktassarna:
  Mm, Marie tyckte att Lovis kunde skritta eller trava slalom Men det fick bli mellan mina ben, på banan finns ju inte skritt o trav…

  Ida:
  Dom kostar pengar dom små liven.. Ibland undrar man ju när mer pengar går åt till hundarna än till en själv… Men vad gör man inte!

  Reneth:
  Jättefina bilder på My
  Yacki åker på kurs för Camilla Brundin till helgen nu
  Ska du på kennelträff i sommar

  Gilla

%d bloggare gillar detta: