Vallning

Jag vill börja med att gratta alla som tävlat den 1a maj med finfina resultat!!! Johanna och Perrin tog sin första vinst i hoppklass 1, Rosa och Troja vann en klass, Bea och Heba kom 2a i hoppklass 1, Eva-Marie och Piraya vann hoppklass 3, Anna och Yra tog första SM-nollan, Frida och Zolo och  Leona och Loke tog också pinnar!! Det finns grymt många ekipage på G här i stan!!! Grattis allihopa!!! Jag är något avis, jag vill också tävla!!!

Jag har funderat över Trolls träning och återuppbyggnad och jag tänker och tror att agilityn är mer ”slitig” och har större skaderisk än vad det är att valla lugnt, med tanke på att Troll inte kan köra agility i ett lugnt tempo. Därför så bestämde jag idag att Troll nog är mogen för att börja valla igen! Vi åkte ut till fåren och vallade på ett gäng (typ 25 st) fjolårsbagglamm, dom är lite lagom tröga och går i en liten hage, så då blir det ju inte mycket spring!

Det märks att Troll har mognat och inte är en unghund längre när man kommer ut i en fårflock efter ett långt uppehåll, för han var helt cool! Först passerade vi genom en inhägnad med massor av lamm och dom tittade han inte ens på. Sen var han helt fokuserad på fåren och vallade jättefint och tog både höger och vänster och ligg!! Vi körde två kortare pass och mest drivning för jag vill ju inte att han ska överanstränga sig, men han var verkligen jätteduktig! Dessutom kom jag på hur roligt det är att valla när hunden och jag är helt överens och bara jobbar med hans instinkt och känsla! Det är något visst när det är han som verkligen jobbar och jag bara styr honom! Häftigt!!

Det syntes ingenting på honom efteråt heller utan han gick helt rent! Skönt!!!

My fick köra två hinder och 4-pinnarsslalom när vi kom hem. Hon var RIKTIGT duktig, lilltjejen och sprang på jättebra och tog slalom riktigt hyfsat också! Jag hade godisskål i slutet och hon jobbade trots det hela vägen och verkligen sög framåt utan att försöka fuska. Duktig tjej!!

Bilen gick igenom efterkontrollen idag, nu är den laglig ett år till!!! Så himla skönt!!!

Publicerat på 02 maj 2008, i Rehab, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Eva:
  Jag har också vallat som uppbyggnadsträning. Föst och föst och föst… precis som du skriver. Det blir i lugnt tempo men ändå måste dom anstränga sig lite.
  Roligt att han fugnerar så bra!

  Åhza och Mary:
  Han har det faktiskt toppen! Man får vara den större personen och inse när det inte riktigt blev som man hade tänkt. Han är ingen flockhund, helt enkelt, så hur tråkigt det än är så har han det bättre nu, jag behöver bara titta på honom i sitt nya hem så förstår jag det…

  Ida:
  åh.. vad jag blev sugen på tävling nu. Har inte ens mina hundar hemma för tillfället. Blir så långa dagar med praktiken.. I sommar måste jag sätta igång med hårdträning..

  Ida:
  Jag är hemma så jag kan åka 17 på torsdag.. Men kan stanna efter om du vill träna.

  Åhza och Mary:
  Ja, det känns bra ändå, jag har ju bidragit till att han nu kan få gå lös, vilket har gjort ett under för hans fysik.

  De ska komma och valla lite på våra får, så ska dom bestämma sig sen. Anneli är ju duktig på vallning men hon vet inte om hon vill dra igång allt det där igen med tanke på att han är oreggad.
  Men han är väldigt duktig på lydnad, sjukt lättlärd så det lär hon hålla på med i alla fall!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: