Vallning, jogging och agility

Den här veckan har det varit fullt upp, som vanligt!

Vallning

Troll vallade i måndags och det gick bra. Jag tog med visselpipan och han kom faktiskt ihåg skapligt vad det betyder! Duktig vovve! Igår vallade vi också och då funkade även delning riktigt bra, på en lite större flock. Det finns ju med i IK1 nu och det gör mig rätt nervös! Jag har ju tänkt starta vallning i sommar, även om vi nu ligger efter i träningen. Det nyaste momentet är ju delningen, men också malteserkors, som vi aldrig provat. Vi behöver träna på alla såna moment, men Troll ska ju hålla helt säkert också… Hittills så går det bra med benet iaf, även om det fortfarande saknas 2 cm i omkrets på högerbenet.

Agility

My har kört en massa agilty i veckan, framför allt hemma, men även på BK. Slalomet börjar lossna, bättre tempo och mer målmedvetenhet. Gungan, som vi inte tränar jätteofta eftersom vi inte har en sån hemma, går bra i bitar, dvs hon springer bra upp om jag har stöd under, och hon står stadigt om jag släpper ända uppifrån, men hon blir osäker när man ska sätta ihop bitarna. Annars har hon bra tempo på hinder, fint hindersug och går kanon i säcken!!! Dock så började hon löpa i onsdags, så nu har hon sjunkit några steg i aktivitetsnivå och är inte alls lika pigg.

Troll har också tränat agility, fortfarande på smallhöjd. Testade också kf på balansen och på sänkt A-hinder. Han känns lite rostig. Det var inte så bra att ha en lång agilitypaus nu under våren. Körde slalom också och det blir fel ingång om jag inte följer med ordentligt, det gick bättre i våras. Nåväl, rosten försvinner ju med lite träning!

Joggning

Jag och Troll har nu sprungit 3 ggr i veckan ca 3,5 km. My har hängt med någon gång i veckan och hon har sprungit på bra, men nu när hon börjat löpa så får hon nog stanna hemma. Troll håller ett fint tempo och springer jättebra! Det går lättare och lättare att springa för mig, men jag har känt av benhinnorna så jag får se till att jag inte springer varje dag. Eftersom Troll drar mig framåt så landar jag lite hårdare och får bromsa lite och det känns i benen!

Övrig träning

Jag har sytt små viktmanchetter till Troll som han ska ha på promenader. Det är små muddar av fleece som man stoppar mynt i och jag stoppar då i lite mer på högersidan så att han ska använda det benet och bygga upp musklerna. Om allt går som det ska så har jag tänkt att vi ska tävla på Kanonsabotören den 5-6 juli och då hoppas jag att han har tränat på fullhöjd ett tag och att han har jämnat ut muskelstyrkan så att han är jämn på båda bakbenen.  Jag stretchar honom varje dag och jag tycker att han blir mjukare och lättare att stretcha hela tiden. Det är ingen skillnad mellan benen och det är ju bra!!

Publicerat på 11 maj 2008, i Agility, Hedvigs träning, My, Rehab, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Frida:
    Roligt att det går så bra med Trolls ben. Håller tummarna för att han ska hålla i fortsättningen också.
    Kramar

    Gilla

%d bloggare gillar detta: