Mera vallning! Och barnuppfostran..

Jag fick veta idag att Trolls systerdotter Peace blivit påkörd och hamnat på djursjukhus! Som tur är verkar det bara vara en höft ur led och förhoppningsvis behöver hon inte ens opereras. Så himla hemskt, det är verkligen en mardröm när dom små liven blir skadade! Massor med kramar till Maria, Peace och resten av familjen, hoppas att allt går så bra det bara kan!

Barbros lilla Kinna, som såldes till en bonde i höstas blev märkligt nog också påkörd i förra veckan, även hon med en höft ur led. Där var det bonden själv som backat över henne med bilen, när hon låg och eyeade får och inte hade en aning om att en bil var på väg emot henne. Våra vovvar blir ju så inne i det dom gör så att dom verkligen inte har en aning om omvärlden ibland, det gäller att man ser sig för helt klart! Usch, vad det är lätt hänt ibland!

Trolleboll och jag var och vallade idag, med vissel och med delningar. Han börjar verkligen fatta vad det handlar om, fast han flyter ut åt sidorna och vill runda ibland. Stabilt är det INTE ännu.  Visslan gick riktigt bra, han fattar nu att han ska gå framåt och att han ska lägga sig. Höger och vänster sitter litegrann, fast han har inte riktigt rätt attityd, vänder inte ut som han ska, utan har blicken lite mot fåren och sugs in. Får jobba mer med det. Jag vill ju att han ska ha samma attityd som vid orden away/come bye! Men ett bra träningspass iaf!!

My körde agility på gräsmattan utanför och det gick bra till det kom ett par nyfikna barn och ställde sig i vägen. Dom är rädda, men nyfikna. Jag pratade lite med dom och den större killen hämtade en vante för att våga klappa på henne, medan den yngre, som inte pratade svenska alls, var mer framåt. Men jag blir verkligen inte klok på barn, när det går bra att klappa, då är nämligen nästa steg att sparka på hunden!! Jäkla skitunge!! Är alla barn såna? Den här var inte alls gammal, men jag fattar verkligen inte det logiska i att få klappa, men sen direkt göra illa hunden? Helkonstigt… Den större killen gick ju iaf att prata med och han var inte ute efter att göra illa henne, utan tyckte mest att My var söt. Det är inte helt lätt, barnen här är ju inte alls vana vid djur och visst är det ju kul att dom får vänja sig lite och My tycker dessutom om barn, men jag tänker ju knappast låta ungarna klappa om mina hundar ska fara illa av det! Märkliga ungar alltså…

Publicerat på 12 maj 2008, i My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    Verkligen trist med lilla Peace Barn kan ha mycket konstigt för sig, men att de vill skada djur är inte så vanligt precis, inte med flit i alla fall. Att frusna maskar inte tål att komma in och stå i muggar under elementen är däremot en vänlig handling som brukar sluta med maskens död och den förekommer ofta. När min syssling kom till oss med småbarn när Dilba var liten vaktade jag dem som en hök. Sysslingens fru undrade då om hunden var opålitlig. Nej, sa jag det är ditt barn jag inte litar på det kan göra vad som helst med min lilla hund. Dilba kan små barn ta tassan på och stoppa den i sin mun och tugga lite.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: