Hur ska det här gå?

Samträning i agility på BK igår och jag var ansvarig. Det blev lite hipp som happ, jag hoppade på det med kort varsel och hann knappt förbereda mig, men snodde 3 övningar ur en av clean run-böckerna (himla bra dom där när man är några ekipage på olika nivåer i sin träning) som gick att göra på en massa olika vis.

Trolleboll körde sitt första ordentliga pass i agility och han var smått het och OJ vad vi har tappat bort ratten!! Inte någon följsamhet finns just nu, jag är lite rostig och Troll tar alla hinder som skymtar framför honom! Jag har anmält honom till Kanonsabotören, så det är ju bara att träna! Kf är ju smått bortblåsta på A-hindret också… Och ingångarna på slalom! Inte så att han har glömt bort allt på 2 månaders vila, men han har så bråttom och laddar hela tiden och kör stenhårt på konceptet ”hellre snabbt än bra”. Det går ju några kvällstävlingar i Åtvidaberg på onsdagar nu, kanske borde åka och träningstävla, köra stenhårt på kf och göra om (han är ju alltid bättre på träning än på tävling och jag behöver jobba på kf just i tävlingsmiljö…) ifall det blir fel och försöka få till det i hoppklasserna!

Mysan hoppade en liten kombination också och hon går bra på hoppen men tar inte tunnlarna helt själv utan jag får springa på utsidan om det ska bli bra. Sen tog vi slalom också och hon tuffar igenom i ett långsamt tempo, fast rätt blir det oftast om hon är på g och ser det. Hon fick nos på godis i gräset och var helt omöjlig att få kontakt med sen, knashund. Hon äter jättedåligt hemma just nu, men är helt rabiat på att hitta mat ute. Jobbigt när grillsäsongen har börjat…

Publicerat på 29 maj 2008, i Agility, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ninnie:
    Jadu, håll i Kf! De går fort att förstöra, men lång tid att reparera. Det tog mig hela förra sommaren att ta tillbaka Meddemans! Nu har de varit klockrena de flesta tävlingar och då gäller det att hålla på kriterierna så att de inte faller isäg igen! Lycka till!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: