Inoff i Åtvid + vallning

Morgon:

Jag o Trollis tog en sväng till fåren som morgonpromenad, det blev två korta pass i värmen. När jag åkte dit hade jag faktiskt tröja till shortsen, men den åkte snabbt av! Det var ett riktigt BRA träningspass iaf, först tryckte jag igenom att han faktiskt MÅSTE ta det lugnt i drivningen! Han är expert på att pendla och springa så fort han får chansen, så springer fåren förbi mig och så känner jag mig som värsta nybisen… Men idag så jagade jag efter honom och höll tummen i ögat riktigt ordentligt och sen fattade han poängen och GICK lugnt bakom fåren och galopperade i ett LUGNT tempo upp i balans när jag svängde. Bra!!!

Sen jobbade jag lite på cirkeln med visslan och det känns som att poletten börjar trilla ner. Framförallt när han först börjar springa ett par steg åt fel håll, men korrigerar sig själv innan jag hinner göra det. Sakta men säkert så börjar både away/come bye och visslan sitta. Att det har tagit så lång tid som det har beror mycket på att jag är rätt kass själv på höger och vänster så det har ju hänt att jag har sagt fel

Till sist gjorde vi två delningar, en åt vardera hållet. Det gick BRA båda gångerna, en snurr blev det, men sen jobbade han fokuserat på rätt flock. Det BLIR verkligen bättre när man tränar…

Nu är det sen frukost och sen ska jag läsa artiklar i solen!!

 

Natt:

Inofficiell agility i Åtvid ikväll och jag är riktigt nöjd med Troll!

Agilityklassen var utan balans och slalom men med Aet två gånger. Mitt fokus låg på bra kf upp och ner. Det målet nådde vi! Däremot fick vi två rivningar, kanske inte så konstigt med tanke på att han bara hoppat på fullhöjd ett par gånger sen skadan.

I hoppklassen så gick det riktigt bra tycker jag, jag sprang på bra och trots en liten krock där jag var lite väl optimistisk så är jag riktigt nöjd! En rivning fick vi, vid ett framförbyte, men återigen, kanske inte mest vältränade hunden just nu. Snabbaste tiden i klassen iaf och en femteplacering.

Jag vill ge mig själv lite beröm också, för att jag besegrade tävlingsdjävulen (jag vet att det bara är inofficiellt, men jag blir gasad ändå..) och såg till att kf blev riktigt bra! Eftersom Troll slarvar betydligt mer på tävling så måste jag ju träna i tävlingsmiljö…. Kan bero på mattens tävlingsnerver, men då får man ju träna med dom i beräkningen.

Övriga som fick bra lopp var Bea och Soda, som ser ut att ha riktigt bra form till SM, trots halvårs vila, de vann hoppklassen på en riktigt bra tid! Anna och Asko slog precis Åsa och Lovis, så dom kom 1a och 2a i hoppklassen! Åsa och Lovis tror jag kom 2a i agilityklassen också, men nu är klockan så mycket så jag minns faktiskt inte! Snygga lopp var det iaf, det minns jag!!! Ska gå och lägga mig nu iaf, klockan börjar närma sig 1…

Trolls ben såg iaf bra ut efter loppen och när jag stretchade honom efteråt så kändes han mjuk och fin i alla ben. Himla skönt

Gonatt och sov gott!

Publicerat på 05 juni 2008, i Agility, Tävla, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    Härligt Hedvig. Skönt att Troll är OK

    Åsa o Lovis:
    Tack för att ni kollade våra resultat Japp, vi kom tvåa i agilityklassen åxå.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: