Kanonsabotören och några tråkigheter

Det här var verkligen inte min helg.

Troll och jag missade vår första tävling sen i februari eftersom han var halt efter vallningsträningen i fredags. Då var han ordentligt halt, idag så markerar han, men är bättre. Han har vilat i helgen och har bara gått 10 -minuterspromenader och vi fortsätter med vilan i några dagar till så får vi se om det blir bättre. Blir han inte det så får det bli utredning hos veterinären och då är det ju kört med Värmlandsveckan. Det känns rätt otroligt att vi skulle kunna åka i dagsläget, vilket innebär att nästan hela säsongen är förlorad för vår del. Det är så himla tråkigt! Jag avskyr verkligen att ha en skadad hund och det roligaste som vi skulle göra i sommar, dvs åka iväg och tävla, verkar vara kört, så nu är det bara tråkiga saker kvar, jobba, plugga, gå korta koppelpromenader….

Den andra tråkiga saken som hänt i helgen är att My har åkt. Hon blev hämtad av nya matten Carina i lördags och hon ska nu bo på Hummelviksgårdens kennel i Örnsköldsvik. Det känns låååångt bort, men Carina åker söderut rätt ofta, så jag kommer nog få se henne igen ändå! Carina har tollare och papillon och nu ska My bli avelstik! För att trots att My har för lite motor för att trivas med mitt liv, så är hon ju en himla mysig och trevlig liten hund. För att inte tala om söt!!!

Just nu så känns det konstigt att bara ha en hund (som dessutom är skadad) men samtidigt så känns det helt rätt. My var nämligen med på jobbet i torsdags och hon hängde med för att titta på vallning på Breviksnäs i fredags och hon tyckte att det var sååå trååååkigt! Hon ville inte följa med från bilen och bara sitter och tittar när man går och till slut så följer hon motvilligt med… Hennes öron hänger rakt ut och hon ser ut som ett litet ledset flygplan. Om man har henne i koppel så stannar hon helt enkelt med korta mellanrum och står tjurigt stilla och vägrar följa med. Så jag finner mig ofta stående med en arm fram och en bak, en hund som ivrigt vill fortsätta och en som inte alls vill följa med.

Så det känns som ett riktigt beslut att placera om henne, även om det känns konstigt och tomt just nu. Carina är jättetrevlig och My hoppade  upp i hennes knä och låg där och myste en lång stund medan vi pratade här hemma hos mig. Jag tror att det kommer att funka jättebra, My gillar andra hundar, särskilt pappisar och Carina är alltid där hundarna är. Så ett lugnare liv med mycket sällskap och dessutom valpar i framtiden är vad som väntar My!

I helgen var det ju Kanonsabotören och jag var där som funktionär! Jag var inropare i två klass 3 per dag och det är ju inte så svårt då de flesta klass 3-förarna har koll och säger till i god tid!

Resultatmässigt så var det många fina lopp, jättekramar till Linnea och Rocky som vann hoppklass 2 i lördags!! Malin och Arwen vann alla fyra lopp i helgen, helt fantastiskt!!! Trolls släkt gjorde många fina lopp, Sia gjorde 2 dubbelnollor, alla lopp felfria i helgen!! Toni vann agility 1 och tog sista pinnen i hopp 2!! Malin och Knutte, som gått kurs hos oss, tog en pinne i lördags!! Therese och Nova vann igår, himla härligt!! Det är säkert många som jag glömt nu, jag åkte dessutom hem innan alla klasser var klara igår! GRATTIS alla, även ni som inte finns nämnda här!!

En annan bra sak var att Marie och Molly sa ja till att tävla lag med oss! Så nu har Troll och jag ett alldeles nystartat lag med bara hundar som inte tävlat lag tidigare!! Det är Bea med Heba, Anna-Carin med Index, Marie och Molly och jag med Troll! Alla fyra är snabba bc, som tävlar klass 1! Index blir 18 månader i oktober så vi kommer att debutera i Rättvik om allt går som det ska! Det ska bli KUL!!

Publicerat på 07 juli 2008, i Agility, My, Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. C & Hummelvikarna:
  Hallojsan!
  Tänkte bara lämna ett litet avtryck…
  My och jag har verkligen funnit varandra så Dreamie är nästan lite sotis.. *skratt* Inte lätt att vara drottning och sen få konkurrens…*fniss*
  Igår så tränade jag lite lydand med henne och det gick hur bra som helst så Linn ville låna upp henne till Umeå och tävla lite i klass 1 eftersom att hon nu är i 2:an med Chaos. Linn är min dotter…. Så vi får väl se hur det går.
  Hon låg i alla fall platsliggning med störning utan problem så det var kanonbra gjort. Först så var hon lite sådär att hon inte ville följa med men jag bara lockade lite så kom hon och var otroligt duktig. *tummen upp för Hedvig*
  Inatt har hon varit med på en valpning för inte ville mina bortskämda pappisar sitta på andra sidan en grind när matte var nånannanstans… Hmmmm Men Eliska är ju världens snällaste så inte gjorde det henne nåt att ha lite publik…
  My är ju anmäld till Svenstavik i augusti så vi får hoppas att domaren känner igen en snygg hund då han får se My! :=)
  Kramelikram

  Gilla

%d bloggare gillar detta: