Nu börjar det se ljust ut igen!

Efter den senaste tidens bakslag så börjar det se riktigt ljust ut igen!

Den allra bästa nyheten är att Troll inte har några problem med höfterna, ingen artros eller andra konstigheter, utan han är bara överansträngd!!! När vi kom till Djurdoktorn i morse så böjde Sven och kände på Troll och jag fick springa med honom och Sven konstaterade att det var höger bak. Sen pratade vi om vad det kunde vara och Sven sa att efersom Troll har C-höfter så är det troliga att han har artros och problem i höften. Vi bestämde att han skulle röntgas och sen blev Trollkraken uppslängd på röntgenbordet, fullt vaken, väldigt undrande och spänd som en stålfjäder. Det blev knappast en godkänd HD-bild, men den var tillräckligt bra för att konstatera att Trolls höfter ser riktigt bra ut!!! Det finns inte ett tecken på några konstigheter och Sven sa bara att det bara visar att hur man bedömer höfter idag inte är särskilt bra…   Sen kände Sven igenom Troll och hittade bara att han är öm i benhinnorna på höger bak, dvs han är överansträngd!

Doktorns rekommendation blev vila i ett par veckor, för att sedan börja jobba med honom igen! Så himla skönt det känns, jag är så otroligt glad och lättad så det är svårt att beskriva i ord!!!

Nästa bra nyhet är att även om vädret inte är det bästa så har vi iaf tre st läderbaggehonor ute med sändare på som ska pejlas under dagarna! Det innebär att det blir hela dagar vi måste vara ute i eklandskapet, alltså så blir det pengar till mig!! Väldigt skönt tycker jag!

Och till sist då, igår fick jag hjälp av min ”kontorsroomie” Alva med min uppgift i Matlab som jag kämpat med ett tag… Och med lite brainstormande och diskussioner med någon som är bra på Matlab så löste vi uppgiften och lämnade in den!!! Och inte nog med det, jag har dessutom redan fått den godkänd med kommentaren: Mycket snygg lösning. Du är nu godkänd på inlämningsuppgift 2. Det satt fint, ska ni veta, att få lite cred för en massa timmars slit, även om en stor del är Alvas förtjänst…

Idag upplevde jag förresten baksidan av mitt jobb, jag blev väldigt nära översprungen av en häst som blev skrämd av Troll. Jag kastade mig åt sidan och undvek precis att hamna under hästen, men hade en puls på närmare 200 en bra stund efteråt. Troll tycker att hästar är lite läskiga och skäller om dom kommer för nära och dom här hästarna är av den nyfikna, kramiga sorten som helst vill sitta i knät. Det är en väldigt dålig och ganska farlig kombination!

Nu ska jag skicka veterinärkvittot till Värmlandshoppet, så jag kan få tillbaka lite amälningsavgifter…

Publicerat på 16 juli 2008, i Jobbelijobb!, Skador, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Maria o Anni:
  Det låter bra. Vi är glada för er skull och att du kan släppa
  oron

  Caroline:
  Vad skönt att det ser lite ljusare ut igen på alla fronter!

  /Smygläsaren

  Ninnie:
  Härligt! Det är alltid lättare att komma till rätta med mjukdelar har jag hört! Grattis till den godkända uppgiften!

  Maria:
  Skönt att det inte var värre med Troll. Det där ordnar sig snart.

  Ulrika:
  Vad synd med Mysan, men hon får det säkert bra i sin nya flock! Vad skönt att livet har flera sidor än en Ha en skön sommar!

  Carina & Mysan:
  Härligt att det är bra med Troll! Ja jag kan bara hålla med din vet att HD i Sverige är som ett rita-gissa-spring och man vet ingenting om vad de egentligen har.
  Usch vad läskigt att nästan bli omkullsprungen av en häst..
  Mysan har det bara bra och ligger ofta och myser där jag är såklart. Hon charmar alla och på lördag så ska vi se vad en domare tycker om henne då vi ska på utställning…
  Håll tummarna för oss..
  Många kramar från oss allihopa

  Johanna m. vovvar:
  Vad härligt med utredningen av hältan! Det var ju verkligen en perfekt diagnos att få reda på! Jag är så glad för din skull!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: