Spårhund?

Nu i hältetider så får man ju komma på andra sätt att aktivera sin border collie! Alltså messade jag Frida och frågade om hon ville spåra igår kväll. Sagt och gjort, två spår blev det åt Troll och ett litet kort åt söta Isa! Dock så är man ju virrig som få och jag tänkte alltså att ett appellspår är 600 m… Så två sådana blev det, innan jag och Frida kom fram till att appellspåren är 300 m och att 600 m är snarare lägre.. Troll har nog knappt gjort några såna spår, dessutom så har han inte spårat på 2 år, inte sen vi tävlade appellen! Det gick ju iofs oförskämt bra, men ändå…

Så hur gick det då? Jo Troll laddade när han fick på sig sele och lina (trots att han får ha selen till vardags också nu mera) och hade koll på vad som skulle göras! Han virrade en del de första 20 meterna på spåret men sen så fäste han och tuffade på  genom kärr och över diken och bergsknallar! Han tog alla apporterna och skötte sig verkligen ypperligt!!

Det andra spåret hade Frida lagt och det är inte många spår lagda av någon annan som Troll gjort öht, men han tuffade på där också! Han tappade bort sig ordentligt i en vinkel och tittade frågande på mig, men jag ignorerade honom och då fortsatte han leta och efter en stund var vi på spåret igen. Verkligen JÄTTEDUKTIG! Han kändes som att vi skulle kunna tävla med bara lite träning till och med! Attans att det är skott, för det skulle nog krävas en hel del träning om det ens är möjligt…

Isa var också jätteduktig och spårade koncentrerat och ville aldrig sluta den lilla sötnosen! Det var SKOJ tyckte Isa!!

Jag pratade med Marie på Norsholm igår så nu ska vi dit på onsdag och se om hon hittar något fel på honom. Det kan ju vara nåt vi har missat…? Han funkar ju bra om han är i koppel och lite lös, men springer han lite för mycket lös så blir han halt igen, så himla TRÅKIGT!! Pest att ha en hund som inte är frisk…

Publicerat på 15 augusti 2008, i Rehab, Skador, Spår, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ann:
  Har inte följt med helt och hållet här inne men har du röntgat Trolls tår? Flipp har ju pålagringar i sina baktår och han kan vara lite stel om han har gått hårt på ojämt underlag, jag trodde det kom uppifrån först men röntgen av höfterna visade bara på superfina A-höfter vid 7,5 års ålder.
  Ann

  Ninnie:
  Nästan alltid skönare att få en diagnos. Då vet man åtminstone! Känner med dig!

  Lisa:
  Tack för gratulationen! Det var en häftig känsla att få köra en riktig brukstävling! 🙂 Hoppas Trolls hälta går över snart…inget kul med sjuk hundar.
  Kram på er!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: