Leva i Ryd..

Nu blir det ett sånt där gnälligt inlägg, men ibland så måste man ju få utlopp för frustrationen… Det är ju inte ett av de bästa områden jag bor i (fast inte det värsta heller, det ligger ett par km härifrån och heter Skäggetorp..) och de som bor här verkar ju inte ha alla hästar hemma, eller så är det bara så att dom inte orkar bry sig… Detta har hänt de senaste dagarna..

1. En asfet golden drar mot mig och Troll när vi är på promenad. Troll är i koppel. Matten vrålar på hunden, som ignorerar fullständigt och fortsätter mot Troll. En tik, som tur är, och hundarna bekantar sig med varandra medan matten ber om ursäkt med ”Hon brukar komma!”. Yeah right..

2. Två asfeta labbar kommer i full fart mot mig och Troll när vi är på promenad. Troll är kopplad. Husse skriker bakom men hundarna ignorerar honom helt. Hundarna, som är två tikar, fjäskar massor för Troll som morrar och tycker att dom är ohyfsade. Jag har mött matten med hundarna också för ett tag sen och hon skällde då ut mig fullständigt eftersom jag inte gick tillräckligt fort ifrån dom efter att jag passerat MELLAN hennes helvilda labbar och hennes kompis rabiata eurasier. Mina hundar (det var strax innan My flyttade) var något uppskärrade och Troll studsade runt och skällde och jag stannade till för att lugna ner dom och då fick labbarnas matte ett utbrott på MIG. För att det är ju självklart mitt fel att hon inte hr någon kontroll på sina hundar…

3. Ett gäng på runt 7 barn i åldern 5-10, blandade pojkar och flickor, står inne i mitt trapphus och håller på att bära ut en stege som står där. Jag ringde till Studentbostäder och bad dom ändra portkoden för flera månader sen när ungarna sprang runt och ringde på dörrklockorna, men det har inte hänt. Stegen tillhör några målare som målar fasaderna i området. Jag säger åt dom och då ställer dom tillbaka stegen, men argumenterar och säger att dom minsann vill leka här. Den minsta tjejen säger att hon bor här, vilket inte är sant eftersom dom enda som bor här är studenter, dvs unga människor utan barn, samt utbytestudenter.

4. På promenad runt området så ser jag på håll en man som kastar sig över sin labrador när han ser mig och Troll. Hunden är lös och jag stannar medan mannen krånglar på hunden halsband och koppel. Jag har tänkt passera där mannen med hunden står men är osäker på om han har hunden under kontroll så jag tvekar lite. Då frågar mannen om Troll är en tik och jag svarar nej. Mannen säger då ”Vi kan ju prova ändå”, men han pratar lite otydligt, så jag inser först när han bara är ett par meter från mig att han har tänkt låta sin uppspelta labbehane hälsa på Troll. Hanen har svansen rakt upp och är beredd på att hälsa och mäta sina krafter mot en ny  hund. Jag blir förskräckt och går av stigen och säger ”nej nej nej” och går förbi. Jag blir så fascinerad av folk som absolut ska låta sin hanhundar träffas!! Jag menar VARFÖR ska jag utsätta min hund för att tvingas hälsa på en jämngammal hanhund när jag inte har några som helst avsikter att umgås med eller träna med hussen? Jag var rätt arg när jag gick därifrån, för han väntade ju inte på svar från mig, utan bara ANTAR att våra hundar ska träffas och att han dessutom använder ordet PROVA om det går bra! Vad gör vi om det inte går bra då? Och om det går illa, vill han betala veterinärkostnaderna? För jag har verkligen inte råd att betala veterinäravgifter som beror på helt onödiga saker. Morr!!!

5. När jag går på kvällspromenad ser jag att barnen (samma?) har kastat en massa bär på ytterdörren, väggen och fönstren så det är lila fäckar överallt. Som tur är så är det inte på den nymålade porten i huset bredvid, utan på vår dörr som ännu inte är målad. Dock extra arbete för målaren nu i veckan…

Som sagt, gnällig blogg, och var för sig så är väl inte de här händelserna hela världen.. Men när allt detta händer inom loppet av några dagar så blir man lite trött! Ska bli skönt att flytta härifrån, vart jag nu hamnar!

Jag har annars ägnat de senaste dagarna till att fixa saker som behövde bli fixade, jag har pratat med CSN så att jag kan få pengar i höst även om jag inte har några poäng inrapporterade (man får ju inte det när man gör ett långt exjobb..), jag har petat iväg några jobbansökningar på biologjobb och jag har städat. Det som nu är kvar är matlab, men det programmet vill inte riktigt samarbeta med mig…

Publicerat på 17 augusti 2008, i Just nu, Studierna. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Pia:
    Ibland får man gnälla mycket det går åt Lycka till med biologjobben! Och med Trolls hälta hoppas han blir helt ok. Hälsningar från en annan biolog

    Ida:
    Du lyckas verkligen stöta på alla värtsa boende här i Ryd verkar det som.. Jag råkar aldrig ut för något, peppar peppar,.. Så jäkla surt att jämt stöta på folk utan vett..

    Gilla

%d bloggare gillar detta: