Fysioterapeut och spår

Nu har vi precis kommit tillbaka från ett besök på Norsholms djursjukhus och Marie. Marie tyckte att han rörde sig bättre (tog ut rörelserna mer) och var mer sammansatt i kroppen än sist vi var där 20 april, för exakt 4 månader sedan. Hon hittade inte någon ömhet i benhinnorna, men han är stelare i muskeln som sitter långt upppi ljumsken, den som håller in benet intill kroppen. Hon trodde att han sträckt den muskeln, fläkt sig på något sätt, och har ont efter det. Troll var mer ovillig att stretcha i ”kissande hunden”-ställningen på den sidan. Tårna är det inget fel på, inte heller has eller knä. Hon såg viss markering i rörelsern i svängarna men inte på rakt spår.

Troll fick för första gången i sitt liv gå ner i en bassäng och han var lite orolig helt klart. Men väldigt väldigt duktig! Han är en kraftfull simmare och tar verkligen i, men man kan se att han tar i mer på vänster sida och Marie såg att han vrider höger ben mer än vänster, vilket tyder på att allt inte är okej där. Nu ska vi ta simkort, och jag hoppas att vi kan lösa simmandet på ett bra sätt så att jag överlever ekonomiskt.

Rekommendationer framöver är att han ska röra på sig, vi ska börja jogga igen, simträna och stretcha, samt massera den stela muskeln. Marie ser inget problem, utan han bör bli bra igen, särskilt med tanke på att han inte har någon artros!

Igår och i förrgår var vi hos brorsan och fixade bilen, igen. Den börjar bli dyr i drift nu… Den här gången var det hjullager på båda framhjulen som gått. Den har låtit en hel del när jag har kört med den, nämligen…

När brorsan och en kompis till honom pillade med bilen, passade jag på att lägga ett spår till Troll! Det var hästar där jag tänkt lägga, så det fick bli på ett fält med ganska högt gräs. Spåret blev 450 steg långt med 6 räta vinklar och det låg i 50 minuter. Trol klarade det riktigt bra! Han plockar apporterna klockrent, när han känner en apport så stannar han så kraftigt så att rumpan lyfter! Vi behöver träna på själva vinklarna, han slår lite och kommer sen på, så han missar kanske några meter precis i vinkeln. Jag kunde se i gräset vart jag gått och han höll sig i spårkärnan större delen av tiden!

Vi var också på klubben igår och jag tog ut Troll och tränade lite lydnad under skott. Han har då öronen bakåt, men blir inte mer berörd för varje skott, utan snarare mindre. Jag ska fortsätta åka ut och jobba med det, förhoppningsvis kan det bli bättre! Vi är ju en liten bit ifrån och leker med bollen efter skotten, jag hoppas att jag inte belönar berördheten bara!! Svårt att veta VAD man belönar ibland…

Imorgon ska jag åka till Stockholm och kolla på när min lillebror år högvakten!! Ska bli kul att träffa syskonen och Victor också! Sen blir det bröllop på lördag, fullt upp alltså! Trolleboll ska bo hos Anna-Carin och Index i några dagar, tack!!!

Publicerat på 20 augusti 2008, i Just nu, Rehab, Spår, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Eva:
    Låter som samma skada som Fame hade för två år sen. Jag isade mycket, simmade i åttor, stretchade varje kväll. Det gav sig till sist och nu har hon peppar peppar inte fått tillbaks det. Skadan uppkom troligen när hon legat och väntat och blivit kall vid vallningen.

    Pia:
    Skönt att höra att Troll blir bättre Jo det är biologi relaterat jobb, aral kontrollant på länsstyrelsen i Lkpng. Ska bli kul! Intensivt har det varit första veckan 😮 //Pia

    Gilla

%d bloggare gillar detta: