Helg med vallning och simning

Nu ligger båda hundarna här och sover lugnt och fint. Fem har helt klart lugnat ner sig och klarar nu att ligga och sova på andra ställen än i mitt knä! Hon var väl helt uttråkad de första dagarna, kraken, när jag pluggar så är det inte så kul.

Vi skulle kolla till fåren i helgen så både igår och idag så har Fem fått valla lite, och även Troll idag faktiskt!

Igår började vi med att åka till Anna-Carin och Index för att kolla in löpänderna som dom skaffat sig! Dom var ju bara hur söta som helst!! Kolla bara!

Gav några tips om hur A-C ska gå vidare med Index i vallträningen på dom små änderna också, nu går dom i komposthage och så tränar dom utanför, men nån gång ska ju fållan bort också! Spännande och roligt med andvallning tycke jag och plockade ut Troll… som inte var lika impad. Han såg dom inte ens, sötnosen..

Sen åkte vi varvet runt och kollade till fåren runt omkring Linköping, innan jag och vovvarna åkte till skogen och plockade mig en kantarellkvällsmat. Inte helt fel alls !

Idag så åkte Frida, Henke och lilla Isa med till fåren! Jag plockade in dom i fållan med Fem och sen fick Isa träna lite på dom! Hon är lite het och ska skrämmas, men det blir nog kanon, med många korta träningspass. Troll fick gå ett par varv i fållan och plocka ut dom och driva en väldigt kort stund. Kanon tyckte Troll, som gärna hade kört längre! Sen fick han hjälpa mig vid nästa fårflock att hålla undan fåren så att jag kom åt att fixa i ordning ensilaget åt dom. Tillräckligt mycket vallning för att Troll skulle sova gott när vi kom hem. Henke har tagit vallbilderna!

Fem och Troll spanar på fåren!

 

Troll går mot djuren

Liten och stor kollar på när jag kollar till fåren...:)

Ett par timmar senare åkte vi iväg igen, för att låta Index och Troll simma i lagunen! A-C har en gummibåt som man kan sitta två personer i (om man klämmer ihop sig), medan hundarna simmar bredvid. Det fick bli en kort sväng, men det känns ändå viktigt att Troll gör många olika saker med sina ben, så att han bygger muskler och inte stelnar till för att han inte får springa runt lös för tillfället. Han ser iaf inte halt ut nu och har sett bra ut i några dagar, men jag är försiktig…

Anna-Carins gummibåt:D

 

Troll gillar sin vattenleksak skarpt!

 

Fem gillar vatten, men håller sig i kanten.

En kul helg med mycket hundaktiviteter har det varit och det behövs när det är så mycket jobb och plugg i veckorna nu. Då är det skönt att vovvarna får mycket stimulans på helgen!

Publicerat på 14 september 2008, i Foto, Simma, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Helg med vallning och simning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: