Veterinärbesök

Nu har Troll blivit klämd på och dragen i och tappad på blod. Sven tror att det är höften som spökar. Det syntes ju inget på röntgen sist men det kan ändå finnas förändringar i brosket som inte syns. Om man verkligen vill veta hur det ser ut så får man magnetröntga eller göra en artroskopi och då får man åka till Strömsholm el liknande. Det är tydligen svårt att se något med magnetröntgen och artroskopi kan störa leden så frågan är om det är värt det… Troll är stel och reagerar om man sträcker höger bakben bakåt eller uppåt sidan och det tillsammans med att han är lite stelare efter vila, gör att det verkar komma från höften.

Eftersom jag vill utesluta allt annat så kollades även Troll i halsen (för tonsillit) men han var rosa och inte svullen. Sen tog vi blodprov för att kolla fästingsjukdomarna också, fast veterinären tror väl egentligen inte det… Dock så kan det ju vara bra att iaf utesluta det…

Svens rekommendation är att jag ska röra på Troll. Ut och springa och kanske cykla (fast då blir han ju för het och skriker nåt fasansfullt..) flera gånger i veckan. Simma tror han egentligen inte på, för att Troll då inte rör sig med benet tillräckligt långt bak. Jag tror iaf att det kan hjälpa, för Troll är en sån kraftfull simmare så han sparkar ifrån rätt ordentligt när han skjuter framåt.

Dessutom ska Troll äta Rimadyl i 20 dagar framåt.

Framtidsutsikterna känns lite dystra just nu.. Jag vet inte om han kommer kunna köra agility mer, men jag hoppas ju självklart det. Tyvärr så finns ju risken att han skadar sig igen även om jag är jättenoga med uppvärmning och nedvarvning. Jag funderar på om jag ska köpa ett Back on Track-täcke, är det någon som har erfarenheter av det så får ni gärna skriva om det! En annan idé är att låta honom ha sitt Obtrack på sig hela tiden även inomhus för att få upp värmen och blodcirkulationen på honom.

Jag kan ju inte ha honom i stillhet och hindra honom från att riskera att skada sig i resten av hans liv, det är ju inget vettigt liv för en bc ju! Förhoppningsvis så kan jag få tillbaka min friska hund och köra på som vanligt, men i nuläget så känns det rätt avlägset… Jag ska iaf ta upp lydnaden och hoppas att det funkar, samt träna på skotten och försöka få tid med lite spår.

Vå får helt enkelt hålla tummarna för att han ska blir bra igen. Han var ju bra i juni innan det gick upp igen och jag hoppas att jag kan komma tillbaka till det och att det inte är någon större permanent skada. Det hemskaste scenariot är att han aldrig kommer tåla något påfrestning mer i sitt liv och den tanken får mig att må illa! Det får bara inte gå så!!

Publicerat på 24 september 2008, i Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  det klart ni ska lösa det! kämpa på, det SKA gå! kram

  Anna & vättarna:
  Blä vad jobbigt och diffust det är med Trolls hälta. Vi håller tummar och tassar för att han ska bli helt ok så att ni får tävla agility igen

  Ida:
  usch vad hemskt! Jag hoppas verkligen det blir bättre!
  Det är som du säger.. En BC i stillhet är ingen lycklig BC.. Vi saknar er på agilityplan!

  Johanna och Moa:
  Vi håller också alla tummar och tassar vi har! Lider med er… usch

  Frida o Isa:
  Vi tänker på er !
  Kramar

  Johanna m vovvar:
  Tänker på er, och hoppas verkligen att Troll blir helt frisk igen! Alla tummar och tassar hålls för er! kram!

  Ninnie:
  Har tänkt mycket på dig idag – Medde är halt på höger bak. Klart man oroar sig för höften…
  Håller tummarna för att du ska få en diagnos åtminstone, så att du vet var du står.

  Kram från fjollan 😉

  Petra:
  Jag tycker det låter konstigt att Troll är odinerad Rimadyl OCH aktivitet! 😮 Rimadyl är ju ántiinflamatoriskt och tar bort ev. smärta. Risken är ju stor att man då aktiverar mer än vad som är bra och hunden kommer se jättefräsch ut…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: