Jogging

Troll och jag har sprungit 2,5:an nu i två kvällar. Det har gått bra, ingen hälta eller stelhet efter. Påtagligt är det dock att han är väldigt mycket stelare i högerbenet när han är kall. Jag har inte tänkt på att skillnaden är så stor, för när jag stretchar honom så är han ju varm och då är skillnaden betydligt mindre. Men när han är kall så är det jättesvårt att föra benet bakåt och utåt och det är mycket lättare att böja vänsterbenet. Det visar ju framför allt att det är HYPERVIKTIGT med uppvärmning i Trolls fall. Om han springer med en ben som är så stelt så är ju risken att han skadar sig ytterligare ENORMT stor. När han däremot är varm så är ju benen nästan jämna i mjukhet och då måste ju risken för mer skador vara ganska liten?

Nu har Troll haft Obtrack-täcket på sig två nätter i rad, efter springturen. Vet inte om jag tycker att det är någon skillnad i värme runt höften diret. Har beställt ett Back on Track och börjar känna mig smått riunerad efter senaste veterinärbesöket plus täcke, men vad gör man inte för sin skadade jycke? Det är mitt ”nästa hund”-konto som tryter lite, men det hinner nog fyllas på igen innan det är dags! Back on Track är dyrt, men å andra sidan så kostar ett vettigt tjockt täcke på andra ställen runt 500 kr så skillnaden är ju inte så stor.

Jag och Frida tog en promenad i Tinnerö med Troll och Isa igår. Det var ju så vackert väder så jag var faktiskt TVUNGEN att gå ut i solen!! Ingen jacka behövdes och jag blev på strålande humör och så fylld av ren solenergi så jag skrev en hel del på exjobbet när jag kom hem!! Jag hade en underbar kväll igår, var nöjd med mig prestation på exjobbet, fått en promenad och socialt umgänge med Frida och Isa, sprungit en sväng och därmed rört på fläsket också och faktiskt dessutom hunnit ta det lugnt! Så skönt att vara ledig!

Publicerat på 26 september 2008, i Hedvigs träning, Rehab, Skador, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ida:
  Vill du sälja ditt obtrack i så fall för att dra in lite extra slantar och vilken storlek är det i så fall? Letar täcke till Jonna som är en 55:a..

  Anita:
  Maila din mailadress.
  anita@anitaaxelsson. se

  Ia och Atas:
  Usch vad jobbigt det låter med hältan! Atas är också halt igen, han har haltat till och från ett tag, men blev friskförklarad av vet. för en vecka sedan efter lååång vila. Och nu är han rejält halt igen. Usch! Bara att börja om…

  Ida:
  Ja, då är det ju i största laget ändå =) Hoppas det nya täcket fungerar bra!

  Ida:
  Ja, det var verkligen inte illa! Synd att det inte passade.. men borde väl gå lika snabbt att byta då =)
  Jag tänkte på en sak förut.. Om han är stel innan rörelse, men inte efter, då borde det väl vara i musklerna det sitter och inte i lederna? eller påverkas dom också av uppvärmning?

  Petra:
  Min Nitro har Back On Tracks benskydd och sommartäcke en stund varje dag sedan några veckor tiillbaka och det har helt klart hjälpt honom!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: