VM!!

Ingen i agilityvärlden har väl missat att det är VM!!! Just nu ligger Jenny och Elvis in på 1a plats efter 36 starter!! Heja heja!!!

Veronica och Excel gick in på 9,47 fel, 1 vägran på 22 plats.

Jag har beställt telefontid hos Karin Augustsson. Kan inte vara fel med en second opinion. Troll var lite stel igår kväll, bättre idag.

Jag tror så här, att om han ska kunna springa i snäva svängar och röra sig i kuperad terräng, valla och köra agility i framtiden så MÅSTE han ju träna upp dom stabiliserande musklerna runt höften också. Just nu ska jag träna honom på jämnt underlag i trav, MEN han måste ju tränas upp i de andra rörelserna också, annars kommer han ju förmodligen bara skadas igen om jag nu lyckas få honom hel igen. Han är ju en väldigt aktiv hund som untyttjar alla rörelser till 100 %. Alltså, jag behöver rörelser att träna på! Jag tänker på min axel som behöver tränas många korta små pass med små rörelser som stabiliserar mina rörelser så att inte de stora musklerna får ta för stora lass, vilket i längden gör att jag får ont och blr stel. Okej, det går kanske inte att jämföra rakt över, men principen, att musklerna måste tränas upp i ALLA rörelser så att dom kan stå emot trycket även i svängande rörelser måste ju ändå vara samma?

Jag tror på:

1) Balansboll! Frågan är hur mycket, lätt att överanstränga.

2) Gå i cirklar. Troll använder inte högerbenet ordentligt i svängande rörelser, så slalom och cirlar i lugnt tempo tror jag på.

3) Knuffa på honom så att han måste parera.

Ett par av dessa övningar kommer från Anita med Toni (Trolls syster) som inte alls har samma skada, men jag tror att principen borde funka även med Troll.

Nu ska jag återgå till att städa och kolla på resultatlistan!!

Publicerat på 27 september 2008, i Rehab, Skador, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för VM!!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: