Hundfys-Marie och Ozz

Ikväll så är lilla Ozz här! Hittills så har det varit full turbulens här, Troll är lite sträng och Ozz är påhittig… Man kan ju inte bara ta ben eller lägga sig i andras biabäddar tycker Troll, medan Ozz plockar ben, papper och linsskyddet till kameran… Jaja, kan ju vara nyttigt för Troll att dela med sig lite. Fast linskyddet och bruksanvisningen till min pulsklocka vill jag ju gärna ha kvar.

Jag måste berätta en sak som jag är stolt över!! Jag klarade att reda ut den sista matlab-uppgiften från i somras idag!! Så himla bra!! 7,5 hp matlab som jag kan stoppa in i min examen, inte helt fel. Om jag blir godkänd förstås, men det kändes ganska felsäkert och det funkar som det ska så det borde inte vara några problem!

Vi har varit hos Marie på Norsholms djurklinik idag också, Troll och jag. Marie tyckte att han kändes mycket bättre och var mycket mjukare i benet! Han är ju dåligt musklad i rygg och rumpa, medan han har mer muskler i frampartiet.

Vi ska nu sakta öka Trolls aktivitet. Idag ligger han ändå på en ”normal” aktivitet med 1,5-2 timmars promenader per dag och kanske 40 % lös av det. Det är väl mer än vad en ”normal” sällskapshund rör sig kanske? Men nu ska det ökas lite i taget, men sakta så att det inte blir för mycket. Vi ska vänta med att springa och valla och allt sådant, nu ska vi utöka promenaderna och bygga lite hemma. Troll ska balansera på balansboll och jag ska hålla i frambenen på honom så att han balanserar på bakbenen (fast inte samtidigt förstås). Sen ska jag också lyfta upp bakbenen, ett i taget så att han balanserar på det andra benet. Jag ska också börja simma med honom, bara jag får klartecken från försäkringsbolaget att dom betalar. Vår 30-minuterspromenad har blivit restaureringsobjekt, så nu är det fullt med ris och stockar under ca 5-10 minuter. Perfekt för att träna styrka! Sen har vi också att gå i långsamma cirklar och åttor runt mina ben.

Senare så ska vi börja springa och jobba med viktmanchetter, men inte ännu. Framför allt så ska jag INTE överbelasta nu, inte bli ivrig, utan bara jobba lite varje dag och jobba varannan dag med balans till exempel så att  det inte blir för mycket. Marie tror definitivt att jag kan träna agility osv framåt våren, så nu siktar vi på att träna långsamt under vintern. En lång och mjuk rehab-period får det bli.

Jag kan också träna lydnad, men jag måste undvika att kampa med honom, jag får ge honom bollen försiktigt (det gör jag redan). Sen får jag också ta det försiktigt med de moment som kräver mer fysik. Som sagt, långsam ökning… Och stretching varje dag!

Det var nog allt jag kommer på just nu! Kanon att blogga om detta, jag samlade alla antecknignar jag gjort om Troll sen han skadade sig och det blev en riktigt bra förteckning om hur det varit!

Publicerat på 23 oktober 2008, i Rehab, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ninnie:
  Fasen vad det är tråkigt att rehabba! Men skönt att det finns en plan och går åt rätt håll!

  Caroline:
  Vilken rolig bild som dök upp i mitt huvud, av Troll stående på balansbollen medan du håller i hans framben.

  Caroline:
  Fast det kanske är värt att börja öva på? Ni skulle kunna extraknäcka på en cirkus.

  Reneth:
  Låter väl toppen att ni får öka Kul att Troll får ha tjejer på rummet..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: