Spåra!

Igår så träffades jag, Johanna och Frida och spårade i Tinnerö. Troll fick gå ett nästan 500 m långt spår som Frida lagt, med 4+1 pinnar. Han gick bra i vinklarna, men slarvar med pinnarna! Två gånger så gick han bara rätt över dom! Sist så hoppade han över 1 pinne också så nu kan man nog börja betrakta det som ett problem. Eller början till ett problem iaf.

Jag belönade med köttbullar denna gång och det funkade INTE. Planen är nu att helt enkelt träna att om man inte plockar pinnen så får man inte fortsätta, eftersom spåret i sig är så självbelönande för honom. Så jag får lägga spår med massor med pinnar och sen hålla i och gå därifrån om han inte tar pinnen.  Tar han pinnen däremot ska jag nog belöna att han just kommer med den, kasta bollen och sen snabbt på spåret igen. Det känns som en plan och jag ska iaf testa det!!

Om någon har något bra tips hur man ökar värdet på pinnarna hos en hund som just nu tycker att det är roligare att spåra än att plocka pinnar så får ni hemskt gärna skriva det! Det märkliga är att det har inte varit något problem innan utan detta är helt nytt! Märkligt att saker som gått så bra plötsligt kan börja trassla!

Publicerat på 06 november 2008, i Spår. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Spåra!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: