Lite lydnad…

Troll och jag tränar faktiskt lydnad ibland… Senast blev det i torsdags kväll, ett kort pass (det blir det alltid just nu!) med de tre moment som vi fokuserar på just nu. Det är:

Fria följet

Dumrutan

Fjärrdirigeringen

Anledningen till att det just är dessa tre som vi tränar är för att det kräver minst av Troll fysiskt. Jag tror faktiskt att vi kan börja träna moment som kräver mer acceleration och inbromsningar men jag är lite försiktig.

Hur går det då?

Han har bra fokus och han tycker verkligen att det är roligt! Det sprudlar om honom och han vill bara jobba jobba jobba! Stackarn, han vill inget hellre än att jobba, och så är han så understimulerad hela tiden, trots att vi ändå hittar på saker. I fria följet så ligger han gärna för långt fram. Jag vet inte hur jag ska få honom längre bak, jag jobbar med det och då går det bättre, men jag får göra om det varje nytt pass! Han vill gå så att mina ben hamnar vid hans revben, INTE snyggt! MEN när han går snyggt, så är det snyggt!

Dumrutan går rätt så bra, han vill ju ramla fram där också, men han gör rätt på alla kommandon och han står stilla! Förutom en gång när några ungar smällde smällar en bit bort, men jag får ju vara glad över att han bara flyttar en tass när det smäller…

Fjärren går ofta riktigt bra! Ibland, om han är för het så fuskar han och flyttar på tassarna, men om han är lite koncentrerad så rör han inte en tass under alla positionsändringar. Kanon!

Kontentan är att vi är jättelångt från någon start, men att vi iaf håller igång det. Tänkte snart sätta igång med de moment som kräver med fysik, som rutan och apporteringarna. Om han bara är uppvärmd så bör det inte vara några problem alls, nu klarar han nämligen 1 timmes promenad lös utan att det finns någon stelhet eller liknande!

Publicerat på 08 november 2008, i Lydnad. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lite lydnad….

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: