Djursex

De senaste dagarna har det stått mycket om djursex i Expressen. Jag har läst artiklarna och det är vidrigt, det som pågår! Summan av hela undersökningen är att det finns ett utbrett nätverk som sysslar med sexuellt utnyttjande av djur.  Eftersom det är fullt lagligt med tidelag i Sverige så kan dessa människor bara åtalas för djurplågeri, men det kan vara svårt att bevisa att djuren far illa.

Anledningen till att det är lagligt i Sverige är att det jämställdes med homosexualitet och andra ”sexuella avvikeleser” på 1940-talet. Däremot förblev utnyttjande av barn olagligt, så någon måtta var det visst på galenskapen. De senaste åren så har 14 motioner i ärendet mot djursex avslagits och tidelag är fortfarande helt lagligt så länge inte det kan bevisas att djuret lider. Problemet är tydligen att hur lagen ska avgränsas. Eftersom det är förbjudet att utnyttja barn så verkar det ju som att man löst det problemet förut, det är väl bara att gå på samma linje kan man ju tycka? Man tvättar ju barn i rumpan och det måste ju vara helt ok när det gäller djur också, medan att stoppa in föremål eller lemmar in i könsorganen inte är okej vare sig för barn och djur?? Jag förstår verkligen inte problemet!!

Jag har väldigt svårt att förstå hur man kan anse att sexuellt utnyttjande av djur har med sexuell frihet att göra, man har ju verkligen missat att djur är kännande varelser som absolut kan kränkas och utnyttjas! Hur man på något sätt kan jämföra någon sexuell aktivitet mellan två vuxna människor som ”är med på det”, med utnyttjande av varelser som inte kan uttrycka sin åsikt?

Jag vill inte gå in mer på djupet här, reportagen gör mig illamående och jag mår sämre och sämre ju mer jag tänker på det.

MEN jag mailade till jordbruksministern och DET är något som DU också kan göra!

Gör din röst hörd!!!

registrator@agriculture.ministry.se

Skriv även på namninslamlingen mot djursex:

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?stopp_mot_djur6

Vi måste verkligen göra en markering här, detta är inte okej! Det måste vara möjligt att straffa personer som utyttjar djur i sexullt syfte!! Hjälp till du också!

Publicerat på 13 november 2008, i Djurrätt. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Djursex.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: