Smulan 19810414-20081118

Jag fick Smulan när hon var 5 år och jag var 7. Mamma köpte henne på den här annonsen:

Smulis kommtill oss den 17 oktober 1986!

Smulis kom till oss den 17 oktober 1986!

Hon var väldigt busig och jag klarade knappt att rida henne i början. Det var först när hon blev äldre som hon blev snäll… Hon stod ut med mycket, vi red och körde henne, lekte gymkhana och klängde på henne, hoppade och red fort i galopp, ja allt fick Smulan vara med om. Men hon ställde bara upp så länge hon hade lust! Sen bockade hon lite grann, inte så att man ramlade av, bara så att vi förstod att nu räckte det. Hon höll på att bita tummen av mig en gång när hon trodde att det var en morot jag hade i handen. Det resulterade i ett besök på akuten och en stelkramsspruta, men oftast var hon så snäll så snäll… 6 föl har hon satt till världen, Teddy, Anja, Dumle, Emil, Flisa och så ett dödfött hingsföl som födde en midsommarafton och nästan strök med själv också.
Jag och lilla Smulis 1986
Jag och lilla Smulis 1986
Jag och lilla Smulan 2008
Jag och lilla Smulan 2008

Tack min kära lilla Smul för att jag fick lära känna dig under så lång tid!

Du har alltid en plats i mitt hjärta!
Sov gott gumman…

Publicerat på 18 november 2008, i Smulan. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Ledsen att höra att ni fått ta bort Smulan, men samtidigt vilken tur att ni letade rätt på henne tidigare i höstas! Kramar Anna

    Gilla

  2. Tack för grattisarna! Tråkigt att läsa om Smulan, alltid lika tungt att fatta det där beslutet… Sköt om dig!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: