Ny hund?

Igår, både på själva mässan och på vägen hem så pratade vi massor om ämnet ny hund! Jag har funderat och funderar rätt mycket i det ämnet just nu. Eftersom läget är som det är med Troll och jag inte vet om han kommer bli helt bra så skulle det ju vara läge att skaffa en valp. Jag hoppas ju att Troll ska kunna komma ut på tävlingsbanorna under nästa år, men vem vet vad som händer? En valp skulle ju vara perfekt nu när jag ändå inte tränar massor! Dessutom så känns tanken att inte kunna träna och tävla urtråkigt rent ut sagt! Jag blir ju stillastående igen i agilityn och utvecklas ju inte något själv heller. Vallningen är ju också något som står stilla nu, även om det blir lite ankvallning då och då.

Men sen finns det ju en massa saker att tänka på… Troll är ju väluppostrad och snäll, vem som helst kan gå ut med honom lös, han äter inte upp saker, kissar inte inne och kan vara ensam hemma. Jag vet ju inte riktigt vart jag kommer att hamna, om jag kommer bo kvar eller flytta. Jag kommer ju få fortsätta jobba här så länge jag vill även om jag inte alltid kommer att garanteras alla timmar jag vill ha om det blir midnre att göra. Och inte kan man lämna en valp hemma långa timmar heller, då får jag ju gå ner i tid under en period och dessutom hitta en hundvakt som kan tänka sig att gå ut med TVÅ hundar när jag går upp i tid på jobbet igen.

Sen ska man ju också hitta en kull som kan vara av intresse. Jag har inte kollat runt så mycket än, men något som känns väldigt viktigt är storleken och att hunden är rättställd. Alltså små föräldrar med raka ben och inga hd-fel i släkten… Mentalt sätt så vill jag ha en hund med mycket motor och hög samarbetsvilja, låg ljudkänslighet och lite ljud. I vallningen skulle det sitta fint med ett naturligt avstånd till fåren och med en mjuk hund som inte vill äta får, men som ändå kan flytta fåren!

Inte lätt att hitta allt man vill ha, dessutom så formar jag ju hunden själv också! Men det är inte ett lätt beslut NÄR man ska skaffa en hund, när han man mest tid och när är det mest lämpligt? Nu när jag inte pluggar längre så kan jag ju inte påverka arbetstiderna på samma sätt… Men saker och ting brukar ju lösa sig på ett eller annat sätt ändå till slut.. Och valpsugen börjar jag ju faktiskt bli:P

Publicerat på 08 december 2008, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. förstår att du börjar bli sugen.. JAG är sugen, och jag har två friska jyckar =) Men det får dröja till skolan är färdig och allt sånt.. mycket ska stämma som sagt..

  Kanske lite jobbigt att gå ut med fyra hundar för min del.. haha.. och jag är ju troligtvis bara kvar ett år till.. Men fattiga studenter som vill rasta ett par hundar för en billig peng är nog inte så svårt att hitta om du bor kvar här =)

  Gilla

 2. äh… man har ALLTID tid att skaffa hund, det är alltid rätt läge 🙂 förstår det där emd alla funderingar – särskilt nu när vi flyttar, men… vi är hundägare, det får lösa sig … och valpar finns det mängder det är bara att vraka och välja!!
  kram

  Gilla

 3. Ja, jag kommer ju vara hemma en del med min valpis, så om din valpis vill umgås med mina kamphundar när du jobbar så är väl inte två valpar mycket mer arbete än en… Eller…? 😛 BC:s är ju födda lydiga dessutom. 😀 Vill du skaffa valp ska du se att valpvaktande går att pyssla ihop! 🙂 Fast jag förstår absolut dina funderingar.

  Gilla

 4. Vet att Elvis parat en tik nyligen och att det är fler på g. Vet ju inte alls vad du vill ha för typ av hund, men personligen skulle jag gärna ta en till efter Elvis (men det är ju inte aktuellt eftersom två hundar i huset är fullt tillräckligt). De Elvis-avkommor jag sett är superläckra i vallningen med mycket stil, och har mycket motor och hög samarbetsvilja överlag. Jag är verkligen såååå nöjd med Mick, han passar mig som handen i handsken – helt underbar!
  Vill du nyfiken kan du ju höra av dig till Jenny Damm som ju vet mer om vilka tikar som är aktuella.
  Må så gott!
  Heléne, Mick & Tiger

  Gilla

%d bloggare gillar detta: