Inställd vallning pga ankstrejk!

Jag och Anna-Carin hade bestämt att vi skulle valla idag, men när vi tog ut  ankorna så strejkade dom fullständigt! Dom gick några meter, sen damp dom ner i backen och drog upp fötterna in i dunet. Det gick ett par steg till, men sen la dom sig och skakade och såg riktigt miserabla ut så dom fick hoppa in i lådan igen och åka hem med AC. Stackarna, det var lite väl kallt för dom…

Jag tränade lite lydnad istället, men det gick sådär. Dels gnällde han lite vid ett par tillfällen, sen körde jag rutan och det gick ASDÅLIGT! Känner lite att varför ska man träna ett så fånigt moment? Troll springer runt konerna istället för att springa in i mitten och det GICK verkligen inte att reda ut. Jag lade ut en target, som han trampade på när jag bad honom, men första impulsen var hela tiden att springa runt en kon. Jag kände att tålamodet tröt, så vi gick över på dirigeringsapportering istället. Då gick han bättre, fast han flummade runt vid första skicket åt vänster och galopperade runt utan att direkt leta apport… Sen gjorde han ett par korrekta och snygga apporteringar iaf. Men lite gnälltendenser fanns i apporteringen också. Lurigt att säga åt honom då, för jag vill ju inte att han ska tro att själva apporteringen är fel, bara ljudet. Får kanske chansa, för vi kan ju iaf inte tävla med gnäll? Tappade sugen lite kände jag, fast det är ju lite fånigt, vi har ju tränat rutan så lite så att jag inte kan förväna mig att han ska kunna det perfekt. Men kan ju undra varför han plötsligt börjar gnälla i fria följet också? Suck.

Publicerat på 04 januari 2009, i Lydnad, Vallning. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Tappa inte sugen, bara att jobba på =)
  Alla kan ha en dålig dag, jag vet ju att ni kan!
  Kämpa på! Vi tror på er!

  Kram

  Gilla

 2. Håller med Frida! EN dålig dag ska väl inte hindra dig? =)

  Och ja.. brorsan är inte den fulaste på denna jord.. haha

  Gilla

 3. Men Hedvig…. han va ju besviken för att han inte fick valla fattar du väl… 😉 Hmm AC får väl ta att införskaffa snowboots till ankorna. Nu har jag oxå en blogg! Välkommen in! Promenix snart igen hoppas jag!

  Gilla

 4. Jag kom nyss hem och mår piss 🙂 föryld som få, så hundarna får ligga med mig i sängen istället tills MrM kommer hem, sedan ska vi packa… men jag kommer ner till klass 1, kanske hinner vi prommenixa då 🙂 kram

  Gilla

%d bloggare gillar detta: