Vallning idag istället

När jag kollade på termometern idag så stod den faktiskt på bara -3 grader 😀 Sen gick temperaturen upp ännu mer så ankorna var helt klart med på noterna idag!

Index och AC gör stora framsteg tycker jag! Kul att se, och jag blir riktigt sporrad att träna lilla Monster sen! Ska bli så skoj att få en unghund att jobba med 😀

Index driver ankor!

Index driver ankor!

Troll och jag tränade lite med pipan och DET var länge sen! Lite satt, och mycket fick han tänka på. Det skulle inte ta så lång tid att damma av iaf tror jag! Idag hade han svårt att gå rakt fam igen, det var ju ett tag sen sist vi vallade. Tänkte att nästa gång ska jag ställa upp koner och fråndriva längs en bana för att det ska bli tydligare både för honom och mig.

Dagens nyhet var att dela ankor! Det var inte alls så barbariskt som det låter  😉 och det gick väldigt bra! Troll snurrade vääldigt mycket första gångerna, sen gick det bara bättre och bättre! Knappast tävlingsbart, men han kom in rätt varje gång och höll isär dom.

Efter vallningen så var Troll jättetrött. Han brukar inte bli så trött efter ett pass, vi kör ju inte så länge heller, men jag gissar att delningen verkligen är jobbig, för han sov djupt i flera timmar! Bra att veta att det fungerar iaf och skönt att ha planer inför nästa pass!

Publicerat på 06 januari 2009, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Nej, men den andra kullen har jag nästan lagt ner då dom bytte hane på henne i sista stund. Känns inte lika aktuell längre… Men jag har hittat åtminstone en annan kull som känns riktigt bra, så förhoppningsvis föds min valp i januari iaf. Lilla Monster måste ju få en jämngammal staffe-kompis! 😀

  Verkar roligt med ankvallningen, men vad gör A-C med piskan på bilden? 😛

  Gilla

 2. Aha det låter ju bra iaf!

  Hon håller den i luften som en broms 😛

  Gilla

 3. Hur på gång är valpen? Har du en kull på gång? =) spännande!

  Jonna löper förresten.. har gjort en dryg vecka på fredag.. Hur är Troll med löptikar? Ska jag dela upp dom kanske? Sen behöver jag ju nyckeln me innan dess =)

  Gilla

 4. Ser ut som jag ska döda honom… 😛

  Gilla

 5. Näe, du bara hotar ju lite 😛 hehe

  Gilla

%d bloggare gillar detta: