Födelsedagskalas, Betnér, promenad och jobbsök

En ganska fullspäckad helg detta!

Lilla Axel fyller 5 år!

Lilla Axel fyller 5 år!

Först o främst fyllde min lillebror Axel 5 år i fredags, så igår så åt vi tårta och lunch hos pappa! Axel fick en Pettsson-bok av mig och en annan lillebror, Gustav. Har kommit fram till att barnen ska få böcker och andra nyttiga saker av mig istället för dockor eller bilar (vilket dom iofs nog aldrig fått..). Rävjakten är ju rätt kul och Sven Nordqvist är en helt fantastisk tecknare!

Ellinor, min bror Petters flickvän/sambo, tipsade om Magnus Betnér då vi av en händelse kom in på könsroller och olika egenskaper typiska för olika kön. Jag såg ett par klipp som var riktigt riktigt bra! Ett par av dom bästa om Jämställdhet och ett om Fittpiercing som handlar om hur olika vi uppfostrar våra barn beroende på kön! Se och förfasas och dra paralleller till mitt inlägg i könsdebatten för ett par veckor sedan…

Sen åkte jag hem en snabbis för att bli upplockad av Linnea, och så bar det ut i Tinnerö för korvgrillning! Jag var rätt mätt faktiskt, efter tårta och vårrullat och ris och åt itne så mycket, men det var trevligt ändå! Jag och Troll hängde med Linnea hem och åt god pasta och kollade på Jesse James, som var rätt så bra!

Rosenkällasjön i blek januarisol

Rosenkällasjön i blek januarisol

Idag träffade jag Anna, Yra och Asko för en promenad i Tinnerö, det blev en längre sväng och vovarna lekte en hel del! Så himla skönt att låta Troll leka nästan som han vill nu! Det var väldigt halt på vägarna men på fältet (där hundarna lekte) så var det helt okej.

Anna, Troll och Asko

Anna, Troll och Asko!

Nu ska jag snart iväg till Vintercupen, deltävling 2! Idag är det ju inte snorkallt, men det brukar alltid kännas kallare där inne än utomhus iaf. Hoppas på många felfria rundor!
Jag har ju förresten köpt en ny telefon! Eller ny och ny, bättre begagnad iaf. Igår köpte jag en liten påse till den, eftersom jag har en tendens att slita hårt på mina telefoner. Vore ju trevligt om den fick se fräsch ut ett tag framöver iaf 🙂
P
Vilken fin va? 😛

Jag har också sökt jobb i helgen, i fredags blev det hela 3 stycken! Dock känns det lite osannolikt att få dom eftersom alla kräver flera års erfarenhet inom länsstyrelsen, stadsplanering, GIS osv osv osv. Det känns svårt att ha flera års erfarenhet av allt när man är precis nyutexaminerad… Men nån gång ska det ju gå och jag har ju större chans att få jobb om jag söker, alla gånger!!

Publicerat på 11 januari 2009, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Pettson är bra! En annan favorit jag har är Mamma Mu =) Samma tecknare..

  Som blivande lärare i svenska är böcker nästan det enda jag ger barn som fyller år. haha! Dock finns det mycket skit även där med taskiga könsroller.. men man lär sig att gallra lite..

  Gilla

 2. Jag hade tydligen också missat Betnér. Underbara klipp!

  Gilla

 3. haha, det gäller ju att hålla sig varm… Perfekt att leka hund och hoppa över hinder då 😉 Skoj att Troll håller sig haltfri, håller verkligen tummarna för att det ska vara slut på hans skadesäsong!

  Gilla

 4. Jaså? Har du slutat baka bröd?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: