Halvbra vallning, bra delning

Ja som rubriken antyder så var jag inte helt nöjd med Troll idag när AC och jag vallade ankor. Troll pendlade och när jag sa ifrån så tittar han för mycket på mig och blir lite passiv. Svårt det där, om jag låter honom gå själv så blir det för mycket spring, lägger jag mer press på honom så blir han passiv och kontaktsökande. Jag skulle vilja gå lite kurs för att få lite tips, en Karinkurs skulle ju sitta fint! Sen har vi ju konstant problem att han glider i fråndrivningen, hur sjutton får man dom att fatta att man inte ska glida upp på flankerna utan bara gå rakt fram? Men jag anar ett samband, han har svårt att trycka RAKT PÅ både i drivningen och i fråndrivningen. HJÄLP!

Något som gick bra var delningen, den gick strålande med tanke på hur lite vi har gjort det. Tre gånger gick han klockrent in utan att snurra och höll isär dom. En snurr gjorde han när han var emellan och skulle hålla isär, men det är vääldigt mycket bättre än när vi började och han snurrade mest hela tiden..

Totalt sett så kändes det sådär, nu var det ett par tre veckor sen vi vallade och vallning är ju färskvara så det är väl inte så konstigt… Längtar till vår och sommar när vädret tillåter mera kontinuerlig vallträning så att man inte hinner tappa så mycket mellan varje pass!

Publicerat på 25 januari 2009, i Vallning. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Pendlar han även i fråndriv eller är det i promenaddriv? Med Sia lossnade drivningarna när vi började fråndriva riktigt långt och hon fick lite mer motstånd, mer att jobba på. En del tragglande förstås men nu är hon riktigt duktig.
    Karinkurs är alltid roligt och nyttigt!

    Gilla

  2. Elina i Jokkmokk

    Hej! Jag googlade på ”valla ankor” och hittade till din blogg. Jag funderar nämligen på att köpa ankor för att detta ändamål. Har du någon aning om någon sorts ankor är bättre än andra – eller kan du tipsa om någon som vet? Tacksam för svar!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: