2 x ankvallning!

I helgen har vi vallat två gånger på HU. Igår gick det bättre än sist och idag gick det bättre än igår, så det är ju en positiv utveckling 😉

Igår satte jag upp ett par grindar och tränade fråndrivning, lite drivning och delning. Han var mer fokuserad och tittade mindre på mig än sist. Idag körde jag utan grindar och tränade mer på pipa, flankeringar och även på drivningar, fråndrivning och delningar. Han är väldigt dålig på fråndrivning med pipa, katastrofalt skulle jag nog kalla det! Rätt kassa lägganden också om jag ska vara ärlig 😛 Men flankeringarna är bättre och han tar rätt håll väldigt ofta! Det är tur att det går bättre att styra honom med rösten, annars vore det riktigt illa 😉

Det som var väldigt mycket bättre idag var att han var LADDAD! Mycket mer PÅ och mer tryck i honom. Jag har nog petat ner farten för mycket och fått lite lydnadsvallning när jag petat i detaljer och dessutom inte vallat så ofta, nu tände han till och hade glöd i vallningen. Då jobbar han mycket bättre och tittar mindre på mig och använder sin djurkänsla.

Det jag behöver träna på nog fråndrivningar på längre avstånd, som Eva kommenterade på det senaste vallinlägget. AC kollade in en större hage idag och där kan vi nog vara och träna på lite större ytor så att vi utvecklas lite. Eftersom vi tränat så lite och sporadiskt under 2008 så kan man ju inte förvänta sig att det ska gå kanon, men vi hoppas ju på att 2009 ska vara vårt år istället!

Index har tänt till lite den senaste tiden och har utvecklats MASSOR! Nu kan AC sätta lite press och krav på att han ska hålla ner tempot, eller flanka ordentligt och han tar det fint och det går framåt hela tiden! Sen får han lite knäck i öronen ibland och tror att han är så duktig så att han klarar sig utan AC ibland, men totalt så har det hänt jättemycket! Kul att se 😀 😀

Isa var med igår också och var riktigt duktig. Det syns på henne att hon är en VALLHUND och hon har en fantastisk stil och kan både flanka och trycka. Nu är hon i lina så man ser ju förstås inte allt, men hon är otroligt lätt att läsa tycker jag. Känslorna helt och hållet på utsidan. Kul att Frida och Isa påbörjat vallträningen med stormsteg!

Publicerat på 01 februari 2009, i Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Tack för igår =)
    Både för tips under träningen och för en trevlig kväll, det får vi göra om =)

    Kram

    Gilla

%d bloggare gillar detta: