Veganpålägg

Jag har ju, som en del säkert redan vet, gått tillbaka till att vara vegetarian igen efter 2,5 år som vegan. Men det känns inte riktigt bra… Mjölkproduktionen innehåller en hel del tveksamheter som till exempel tjurkalvarna som inte värderas så högt utan som kan hamna både här och var. Men problemet är pålägg! Min favorit, mjukost från Tofutti, har försvunnit och går

French onion - mmm :)

French onion - mmm 🙂

numera inte att få tag på! Den allra godaste smaken hette French onion och var fräsch och lite krispig i smaken, helt enkelt underbart god! Gissa min besvikelse när jag i affär efter affär bara hittar något annat sojapålägg. Jag köpte två askar av detta nya påfund men fick faktiskt slänga det för att det var äckligt! Tofuline har ett annat pålägg som väl är okej, men som smakar mycket soja…

Rashers - fejkskinka!

Rashers - fejkskinka!

Så nu har jag INGET pålägg förutom Rashers (som är en sorts sojaskinka -ett av dom få ”köttigare” sojaprodukterna som jag gillar) och det blir rätt dyrt i längden!

Den med olivsmak är helt okej!

Den med olivsmak är helt okej!

Jag har ju därför ätit ost hemma, men som sagt, det känns inte riktigt bra. Kontentan blir att jag nu har köpt Tartex-pastej som jag egentligen inte gillar för att lära mig äta det. Jag VILL kunna äta det för att det är hyfsat billigt och verkar ju gott, men jag har alltid haft så svårt för pastej… Nu har jag ätit det två dagar i rad med gurka på och det är faktiskt helt okej!

Målet är att sluta med ost hemma igen.. Det är bara det som jag egentligen äter hemma, annars är det havremjölk och mjölkfritt margarin som gäller.  Och Tofulines glass såklart!

Moccaglass rules!! :D
Moccaglass rules!! 😀

Så vem vet? Snart är jag kanske tillbaka som vegan igen? 😛 Men jag kommer nog fortsätta äta ost och mjölkprodukter när jag är bortbjuden, för det är det som är det meckigaste med att vara vegan -det är så besvärligt när andra ska bjuda på maten!!

Alla kalvar har det ju inte så här bra!

Vegan - för att alla kalvar inte har det så här bra!

Publicerat på 18 februari 2009, i Veganism/vegetarism. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Deet finns massor av goda veganpålägg!
  Jordnötssmör, marmelader, hummusröror (särskilt de från Maxo’s med svarta oliver och timjan eller soltorkade tomater!!), veganska ostar/mjukostar/pastejer/skinkskivor som man kan hitta i väldigt välsorterade butiker…

  Några egna goda recept som jag har är:

  *Blanda tahini (sesampasta) med honung, ungefär hälften/häften.

  *Mosa avocados och blanda med en skvätt citronolivolja (alt olivolja + pressad citron) och salta med örtsalt.

  *Mosa svarta oliver och blanda med olivolja och timjan eller andra färska kryddor.

  Sen vill jag också rekommendera den fantastiska sidan http://www.goodstore.se! Där finns ALLT!! Inte så dumma priser heller. Frakt 55 kr.

  Sen behöver man ju inte alltid äta bröd heller.. Müsli/flingor och soygurt eller någon vegan-mjölk är något som faller mig riktigt bra i smaken 🙂

  Lycka till med ditt djurvänliga leverne! Heja heja!

  Gilla

 2. Tack för jättebra inspiration. Är inte själv vegan, men vill gärna prova på. Kan jag hitta pålägg som gör att jag kan sluta med ost på frukostmackan så känns det väldigt bra. Är stor djurvän och blir alltid ledsen och arg när de far illa i något reportage om djurhushållning.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: