Miljölagstiftning, valp och Troll

Idag fick jag besked om att jag kommit in på en distanskurs som heter Miljölagstiftning. Den går på halvtid från och med v 14, alltså samtidigt som jobbet på Kolmården. Vet inte riktigt hur jag ska hinna, men jag behöver den för att bredda min kompetens. Det är nämligen väääääldigt många biologjobb som kräver att man ska kunna miljöbalken… Det blir bra, fast kanske mycket när jag ska jobba samtidigt. Bra att jag nu inte ska ha valp mitt i alltihopa iaf 😛

Jag har fortsatt leta runt efter valp idag och det finns ju fler intressanta kullar med leverans på senvåren/försommaren. Jag ska ta och ringa på ett par till kullar alltså… Man vet ju aldrig i vilka kullar det blir valpar, eller hanar, eller tillräckligt många hanar osv.

Troll är bättre idag, har inte sett någon hälta idag. Han får ta det lugnt ett par dagar till så får vi se. Det verkar iaf inte vara nåt allvarligt. Igår gick Troll totalt strax över 1 timme totalt på hela dagen och det är bara 1/3 av vad han brukar göra så på kvällen var han något på tårna. Jag tänkte jag skulle lära honom att diskriminera te, men hur 17 får man vovvven att förstå att man ska använda näsan? Troll trycker på tepåsen med nosen istället, sött men fel 😛 Trolls inlärningsstil ligger nog närmare Eva Marie än mig tror jag, dvs att han försöker göra en massa saker samtigt 😛 Det gör att han nu har apporterat den, tryckt nosen på den och trampat på den. Men inte nosat. Ni som gör diskriminering av tepåsar, HUR får ni vovvarna att slå på näsan??

Publicerat på 10 mars 2009, i Jobbelijobb!, Just nu, Monster, Studierna. Bokmärk permalänken. 33 kommentarer.

 1. Hej vad fort det gick att få reda på kursintagningen? Det var väl precis häromdagen du sökte?

  Gilla

 2. Ja jag sökte den 7 mars. Så det gick undan 🙂 Det var ju iofs en sen anmälan…

  Gilla

 3. Ah, just det, det brukar ju vara i slutet på året man söker annars sådär.
  Hittade du inte inställningen för att kunna svara på kommentarer, förresten?

  Gilla

 4. Nej jag hittade inte den inställningen? Var finns den??

  Gilla

 5. Ah, svarade på din fråga i min kommentarsgreja, och du kanske inte kollade. (Shit vad det suger att det är så svårt att följa konversationer. Jag svarar på nästan allt folk skriver, men dom ser ju inte det. :))

  Iaf… Vad jag skrev var att ”slå på “Aktivera trådade kommentarer” under Inställningar=>Diskussion. Då blir det en “svara” på kommentarerna som man kan använda för att… svara på kommentarerna.”

  Gilla

  • Sådär, nu ska vi se om det fungerar??

   Gilla

   • Funkar utmärkt!

    Hittade förresten ”Mitt Konto”=>”Mina kommentarer”… Där visas automatiskt allt som händer i kommentarstrådar man svarat på (inom wordpress). Hade jag faktiskt inte sett innan, men det var ju rätt fiffigt. 🙂

    Gilla

 6. Du kan förresten få skvallra var män ställer in sin avatar. Jag måste vara blind (bli-hi-hiind) för jag kan inte se var det är.

  Gilla

 7. Om du börjar med att gömma tepåsen under något, o så har du tre olika o han ska marker under vilken påsen ligger, slår han på näsan då?

  Gilla

  • När jag gömmer så brukar han gräva frenetiskt, men det är värt ett försök 🙂 Ska nalla några olika påsar på jobbet idag 😉

   Gilla

 8. Ja, det känns nästan så.. I vår ålder är alla bra redan tagna.. haha

  Gilla

 9. Ja, man får väl hålla ögonen öppna efter någon nyseparerad? =)

  Gilla

 10. *host* Ja, tänk om man visste nån… 😉

  Närå, men det är ju fusk för er studenter som har schyssta studentställen att gå till iaf, om man nu skulle vilja ut på krogen. Alla som är i lagom ålder verkar vara studenter och hänga där. Eller inte gå nånstans alls. Fast jag har iofs inte gjort någon stor undersökning. 🙂

  Tusan så himla vimsigt det blir med kommentarer överallt. Jag kanske ska sluta lägga mig i saker. 🙂

  Gilla

 11. Haha! Fast jag är ju inte direkt ute efte nån.
  Gällande studentställen, jag var på Flamman för några veckor sen och då var ALLA typ 19… Jag kände mig som en pensionär som glömt rullatorn hemma. Så jag vet inte om studentställen bara är en fördel??

  Gilla

  • Det kanske helt enkelt är så att alla i vår ålder har kommit över det där med att gå ut massa, och inte heller är gamla nog för kunna dansa bugg till A-Teens på Harrys? Helt enkelt nåt mellanläge där man är festar hemma hos nån om man över huvud taget festar, och annars mest träffas och bakar… bröd och… sånt? 🙂

   Gilla

   • Alltså, jag har ingen aning. Jag umgås ju liksom aldrig med folk som är jämngamla med mig, kanske är DOM på Harrys?? Men baka bröd är ju trevligt 😉

    Gilla

    • Vi var på Harrys (eller Riva då) och käkade för ett tag sen, och det kändes som vi var yngst där. Fast… När jag tänker efter så kollade jag nog inte så mycket på folket, det var mest stämningen på hela stället som kändes rätt gammal. Cover-dansband och så, typ. 🙂

     Och bröd sa jag senast igår till L att jag borde baka bröd, för det verkar bra och fint att göra. Så enligt min egen definition så börjar jag väl bli gammal och stadgad på nåt sätt, I guess. 😀

     Gilla

 12. Flamman is the lammköttplace numero uno! Skulle inte bli förvånad om en hög procent faktiskt är 16! 😉

  Gilla

  • Haha, kanske var därför mitt ex flyttade just dit 😀
   Platå verkar också vara lite yngre sådär… Nu är jag ju inte _så_ himla gammal, men ändå. 🙂
   Platens kanske är nåt?

   Gilla

   • Platens är ju också smått.. Äh jag vet inte.. Inte så mycket för att gå ut just nu heller…

    Gilla

    • Njä, samma här. Eller, snarare, jag har nog inte riktigt hittat rätt vad jag vill göra just nu sådär (som jag yrat om i min blogg alldeles för mycket 🙂 ), och gå ut är fortfarande ett alternativ antar jag eftersom jag inte riktigt har provat det tillräckligt för att kunna avfärda det riktigt.

     Did that make sense? 🙂

     Gilla

 13. men herregud hedvig vad du är BLIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉

  Gilla

 14. Det var skönt att höra, dövhet är bättre 😉

  Ja men jag tänkte att vi kanske kan ses på söndag och spela vidare på genabacab? inte för att jag kommer ihåg alla signaler iofs… men jag behöver göra det iaf 🙂 vi kanske tom kan ses på fredagkväll o spela lite… vet att jag tar upp din tid med galet spelande, men om du inte har ngt annat för dig …;) 😉 :p

  Gilla

%d bloggare gillar detta: