Alltså nu är det faktiskt inte kul…

Jobbar och det går VERKLIGEN inte bra. Nu är det faktiskt inte kul nånstans. Jag känner mig just nu bara riktigt riktigt kass och nu ger jag faktiskt upp. För ikväll iaf. 😦

Jag har dessutom fått hälsporre tror jag. Det gör ASONT i hälen när jag går. Det är verkligen inte bra heller, jag kommer ju gå massor i Kolmården. Jag vet inte vad man ska göra åt skiten? Jag har haft ont sen min och ACs lilla promenad förra helgen och det trots att jag faktiskt inte går alls på jobbet. Vad gör jag nu liksom? Nån som har ett bra tips på hur man kan få hjälp med sånt, eller VAD man ska göra?? Jag kan ju faktiskt inte sluta gå, det är helt omöjligt. Men att traska omkring såhär i flera månader eller så känns också helt omöjligt… 😦

Publicerat på 16 mars 2009, i Just nu. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Jag får ont i hälarna ibland, ffa om jag gått mycket på asfalt. Jag har köpt hälinlägg av ett geleartat material, finns i sportaffärerna, det gör stor skillnad. Prova det annars får du kanske besöka vårdcentralen. Sjukvårdsupplysningen på nätet brukar vara bra om man ska hitta info om diverse krämpor: 1177.se

  Gilla

 2. Snabb googling;

  ”I ett första skede rekommenderas endast ändrad aktivitet. Den aktivitet som utlöser smärtan bör undvikas. För de flesta ger smärtan med sig på någon eller några månader. För några kan dock tillståndet bli mer långvarigt.

  Utöver att undvika de aktiviteter som utlöser smärtan rekommenderas byte till skor med bra passform, stöd och stötdämpning. Använd gärna skor också inomhus och hemma. Ibland kan ett inlägg som ökar stötdämpningen alternativt avlastar den ömma punkten hjälpa. Ett skålformat inlägg för hälen kan också ge lindring då det kan stötta den fettkudde som normalt ger stötdämpning under hälen.

  På många håll i Sverige används en speciell form av tejpning som syftar till att behålla fotvalvet och avlasta plantarfascian. Både på kort och lång sikt är erfarenheterna av denna behandling god. Tejpningen kräver specialkunskap och den behöver göras om varje vecka, eftersom tejpen lossnar, under ett par veckors tid.

  Antiinflammatoriska läkemedel, såväl receptfria som receptbelagda, kan ibland lindra smärtan. Kortisoninjektion mot plantarfascians fäste kan ge en ofta övergående effekt. Dock finns risken att man skadar hälens fettkudde varför man bör vara försiktig med detta.

  Stötvågsbehandling, liknande den som används vid njursten, och kirurgi förespråkas på vissa håll. Resultaten och åsikterna om dessa behandlingar går dock isär. Vid kirurgisk behandling skärs en del av plantarfascian av vilket på längre sikt kan påverka fotens stabilitet.”
  http://www.netdoktor.se/smarta/?_PageId=374

  Du får köpa kuddar och försöka att inte gå så mycket innan Kolmården. Om du snackar med någon sjukgymnast eller liknande och förklarar läget kanske de kan lära dig den där tejpningen och få lite andra tips och knep?
  Lycka till!
  *kram*
  M

  Gilla

  • Tack för google-svar, har googlat själv med samma resultat typ 🙂 Svårt att plocka bort promenaderna bar… 😦

   Gilla

 3. Jag hade faktiskt ett par skor som jag tyckte var toppen att gå promenader i. Jag kunde absolut inte härröra till dom när jag fick ont, men tydligen så låg nån bakre del av skon fel på min häl. När jag bytte promenadpjucks så försvann problemet, så det kan ju vara värt att prova?

  Gilla

 4. Många bra tips. Jag skulle också ta en ”kur” med typ Ipren (anti-inflamatoriskt). Ta 3 om dagen i några dagar. Lycka till! L

  Gilla

 5. jag kunde ju ha visat dig tejpningen… tänkte inte på det… MEN, även om det kändes kanon så var det ganska snuskigt efter en vecka (man tejpar bokstavligt talat hela foten)… så jag rekomenderar att du skaffar ilägg! hur länge sedan var det du köpte nya skor (I know… economi), de håller inte mer än 100mil, och det gör vi hundmuppar på knappa 100dagar… the inconvenient truth :p

  sedan… bästa tipset, vila en vecka (I know we got dogs)men cykla lugnt med troll en vecka? och ha på dig skor inomhus!!

  kramar

  Gilla

  • Har nog inte gått 100 mil med mina skor faktiskt… Har köpt en del skor senaste året 🙂

   Tyvärr så GÅR det inte att cykla lugnt med Troll. Borde nog spela in en filmsnutt så du får se vad jag menar 😉 Han blir HELT galen! Men ilägg ska jag skaffa…

   Gilla

%d bloggare gillar detta: