Lite lydnad!

Troll och jag fuskar ju i lydnad såhär innan utesäsongen i agility börjar och jag tycker nog att vi är bättre än någonsin. Troll är uppmärksam och tyst och fattar nog momenten bättre än tidigare. Kanske har med mognad att göra, eller att vi pillat med momenten under lååång tid?

Idag tränade vi iaf lite fritt följ, dumrutan, inkallning, rutan och dirigeringsapporterna.

I fria följet så är han riktigt duktig, det som felar är att han flyter ut och tappar rumpan i högersvängarna. Då sätter han sig alltså snett med rumpan utåt… Problemet är nog egentligen att han gärna glider fram litegrann. Det märks även i backandet, för han backar lite snett ifrån mig och hamnar alltså längre ifrån mig.

Dumrutan är lite kul (eller nåt) för Troll är så jäkla medveten om att vi ska gå åt vänster så han laddar och halvsvänger hela tiden.  Jag har tränat på rakt spår och försökt att inte överträna med vänstersvängarna, men det sitter i. Vissa saker lär dom sig verkligen 😉 Själva positionerna sitter annars bra!

Inkallningen går bra, men han kunde springa snabbare. Han vet ju att han ska stanna så han laddar ju inte. Jag tycker att det är ett svårt moment för nu stannar han riktigt bra, men då är det tempot som behöver öka istället. Överlag skulle det nog ge skapliga poäng iaf tror jag.

Rutan gick strålande idag! Jag kör med en liten target, tänkte nöta det så att det till slut sitter i ryggmärgen på honom eftersom vi har haft problem med att han ställer sig bakom en kon. Nu tänker han raka vägen in i rutan och det är bra nog just nu.

Dirapporterna blev lite svåra idag för att rutan stod kvar rakt ut från min högra sida. Det gjorde att han nog blev lite osäker. Första skicket drog han till mittenapporten, jag stoppade och skickade om och då drog han till rutan. När jag sa apport så apporterade han targeten! Så himla söt!! Till slut fattade han vad jag menade, då tänkte han först gå till mittapporten men så ändrade han sig! Då blev jag så glad 😀 Tankeverksamheten funkar på gullhunden 😛

Totalt sett så är vi inte tävlingsklara, men vi strävar fortfarande mot det målet. Kanske kan vi nå det när det torkar upp lite ute så att man slipper halka på is eller i lera? Sen ska man ju klämma in en lydnadstävling också och DET är ju inte lätt när antalet helger är så begränsat som det är 😛

Publicerat på 19 mars 2009, i Lydnad. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det är väl inte att fuska att träna lydnad?

    Vad kul att det går bra för er!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: