Troll, vallning och agility

Så är vi då inne på dom mer hundnördiga inläggen 😛

Troll och jag tränade agility i fredags och idag, vi satsade på kontaktfält och slalom eftersom det är framför allt dom hindren som vi inte har här. Hopphinder har vi ju, tunnlar känns som att dom sitter ändå.. Jag är iaf så GRYMT impad av Troll! Han gjorde perfekta kontaktfält på både gungan och balansen redan från början! Trodde det var väldigt mycket färskvara, men vovven kom allt ihåg 😀 Slalom sitter också fint, men inte lika stabilt som innan skadorna. Får ju tänka på att Troll inte tränat ett enda kontaktfält eller slalom sen i juni 2008. Det är ganska länge sen. Handlingen känns också fin, min tajming är sådär och vi skulle verkligen behöva gå kurs, för jag är lite rostig helt klart. Vi ska ju ut på tävlingsbanorna snart, då får man mer specifika saker att träna på (det man missat :P) och jag tror att det kan hjälpa mig lite. Jag har nämligen knappt en aning om var jag ska börja träna när jag står där på planen!

Vallning har vi också ägnat oss åt på Krisseby gård! Troll och jag tränade på fråndrivning i lina och det började sådär och blev sen bättre. Till slut hade han ett utmärkt tempo, fick mer stil och DREV fåren istället för att lalla runt där bakom som det kan bli för oss ibland. Både fösning och drivning fungerade kanon efter lite tips från Susanna!

Sen tränade vi på delningar också och efter att vi fått många bra tips från Eva och Karin under vintern så känner jag mig betydligt säkrare på vad jag håller på med. Det vi behöver jobba mer på är att Troll gärna kollar på mig. Han har koll på fåren och sen kikar han på mig, sen tillbaka på fåren, men har man tjuriga får så räcker ju det för att dom ska ta chansen att sticka tillbaka till kompisarna.  Annars har han koll på vad som förväntas av honom.

Vi har tränat en massa på rena flanker under vintern också (efter tips från både Eva och Karin där också, tur att ni finns :D) och det märks verkligen! I delningen så fuskade han inte alls, vilket gör ALLT så himla mycket enklare och överhuvudtaget så hjälper det mycket att kunna säga ”duu” och ha en hund som genast tänker 90 grader ut från fåren. Jag gjorde ett hämt också (det längsta på väldigt länge) och det märktes att vi inte har tränat på just det. Han gick nämligen väldigt rakt mot fåren, men till min stora glädje så kunde jag lägga honom, säga ”duu” och come bye och få honom att flankera och sen göra resten av hämtet jättefint! Man får ju en massa poängsvdrag om man gör så på tävling, men det är ju ändå värdefullt att kunna styra om honom om det blir fel!

Här in ska du!

Här in ska du!

Flytta halva flocken!

Flytta halva flocken!

Troll in action

Troll in action

Krisseby ligger väldigt vackert med kulliga hagar med små bäckar och dammar. Fåren går i kuperade hagar, samtidigt som det finns bra marker att träna på! Helt perfekt!
090411-044 
Dessutom finns här ett myllrande djurliv! Grodor och paddor till exempel! Det är ju ett väldigt gott betyg eftersom just amfibier är väldigt känsliga för störningar i miljön… Igår hittade jag totalt 4 st ambibier och däribland 2 som höll på att göra fler!
 Välmående grodor!

Välmående grodor!

Det är iaf väldigt nyttigt att träna med instruktör och gärna lite olika instruktörer måste jag säga..  Alla har lite olika tips att komma med, hur jag ska röra mig och hur jag ska få Troll att röra sig bättre. Jag har ju tänkt att vi ska tävla i sommar, bara vi får till fler träningsmöjligheter i vår och just nu så känns det inte omöjligt!

Publicerat på 12 april 2009, i Agility, Foto, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Troll, vallning och agility.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: