Stadsmes i dimma

Igår vällde dimman in på kvällen och när det var dags för sista kvällskissen så var det totalt svart ute, dimman gjorde att jag inte såg NÅNTING! Jag kunde snabbt konstatera att jag har blivit en STADSMES! Mina första 20 år i livet så var det normalt att det var helt svart ute, inga gatlysen eller en himmel upplyst av staden, men efter 10 år i stadsmiljöså är jag visst riktigt mesig och tycker att det är lite läskigt att gå in i skogen med en ficklampa när allt är precis becksvart.

Något som gjorde mig ännu mer skärrad var när ficklampans sken landade på en alldeles blank och stor groda! Då hoppade jag högt! Jag hittade totalt 3 grodor och 1 padda på den lilla kvart jag var ute, sen gick jag in i ljuset igen… Jag behöver tuffa till mig!

Idag på morgonen blev det ett lydnadspass, vi körde igenom hela elitprogrammet och det kändes riktigt hyfsat. Jag vet inte om jag någonsin kommer känna att vi är tävlingsklara, kanske borde jag bara bestämma mig för en tävling och satsa på det? Fria följet känns hyfsat, han far fram lite ibland och var något bättre på att backa idag. Det kan ju annars gå hur uselt som helst, han kan när vi har en vägg bredvid men annars far rumpan iväg åt vänster och han slutar en bra bit bort.  Annars har han generellt en bättre position numera. I dumrutan så har han en idé om att vi ska svänga vänster HELA TIDEN vilket får hela momenten att bli lite konstigt. Har tränat på rakt spår i vinter, men problemet kvarstår när stolparna kommer dit, så jag måste nog träna med rutan uppställd. Inkallningen gick strålande, rutan gick riktigt bra också, dirapporterna gick bra och metallen är jag också nöjd med. Vi körde en vittring också (på gamla pinnar) och det gick lysande! Annars är ju det ett problemmoment, har ju tänkt att jag ska skaffa en hel massa pinnar ooh bara använda en gång, men det har inte blivit av än. Fjärren brukar ju gå kanon, men idag låg han som en sten. Samma problem hade vi sist, och jag har nog kört hela momentet och belönat på slutet för många gånger. Då blir ju själva läggandet belönat, men de andra positionsändringarna blir inte lika intressanta. Tror det blir bra om jag ett tag satsar på att belöna sättandet och ställandet så de positionerna får ett högre värde.

Nu är det dags att ta tag i föreläsningen jag ska hålla imorgon!

Tjupp!

Publicerat på 13 april 2009, i Just nu, Lydnad. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Stadsmes i dimma.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: