Update

Nu har det gått några dagar sen sist, alltså så finns det en del att skriva om trots att jag egentligen inte tycker att vi gör så mycket.

Agility

Vi har tränat agility varje dag nu, en kombination från Clean run som kan tas på många olika sätt. Det bra med den är att jag måste springa och att vi får med olika typer av byten. Troll har börjat riva de här hindren rätt mycket så nu har jag tagit en T.O. efter rivning. Hindren är ju konhinder och bara runt 40 cm höga, men man måste faktiskt lyfta på tassarna ändå! Han tycker på nåt sätt att han är duktig ändå! Hur skulle ni göra med en hund som slarvar så? Skulle ni också ta time out, eller lösa det på annat sätt?

Jobbet

Har haft 11-åringar nu och OJ vad mycket lättare det var än 13-åringar. Det händer verkligen nåt där, kära nån jag skulle aldrig vilja vara lärare i högstadiet! Det är iaf väldigt roligt med jobbet, jag har skoj varje dag, även om jag kommer hem med ömma fötter! Jag räknade lite på det häromdagen och säg att jag går runt 2-3 timmar på fm och runt 3 timmar på em och sen dessutom runt 2½-3 timmar med Troll på en dag, då blir det runt 8-9 timmar som jag står och går varje arbetsdag! Inte så konstigt att fötterna protesterar lite.

Sommar

Jag har lurat lite på hur jag ska göra med jobb i sommar, jag har ju ett halvtidsjobb med inventering, men det blir ju lite knapert med pengar (även om grundlönen är hyfsad). Men så fick jag ett mail i fredags om att utöka till 100 % och då klättra upp i ekar och leta skalbaggerester i mulmen. Det bra med det jobbet är att det tar ca 2 timmar per träd och är utomhus (förstås), vilket gör att jag kan ta med mig hundarna, utan att det blir för jobbigt för Monster heller! Nackdelen med att ta med en valp vid inventering är ju annars att det blir för långa jobbiga dagar med för mycket promenader, men om jag är ute 4 timmar dagtid då jag mest sitter på samma ställe och sen inventerar på natten i några timmar med hundarna i bilen eller hemma, då blir det nog så bra som det kan bli! Och jag slipper leva på svältlön. Tror det kan bli hur bra som helst :D!

Publicerat på 19 april 2009, i Agility, Hedvigs träning, Jobbelijobb!, Just nu. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. låter ju strålande med massa jobb där valpis kan vara med. När dem är så små brukar de vara duktiga på att koppla av också (ähum kanske inte om man frågar A-C) så det är nog inga problem med heltidsjobb.

  Jim hade en period då han slarvade och fick mycket rivningar. I början struntade jag i det, men sen märktes det tydligt att det bara var slarv. Jag började säga ngt i stil med ”hörredu” och tog om kombinationen… då skärpte han sig mkt snabbt!

  Gilla

  • Jag tror oxå att det blir jättebra med det här jobbet! Att kunna ha med hundarna är toppen!

   Ja jag tror också att Troll bara slarvar. Måste nog vara tydlig med att det inte är ok och samtidigt höja värdet då han faktiskt tar hindren ordentligt! Göra skillnaden större helt enkelt!

   Gilla

 2. Shitgood juh!
  Bitar börjar falla på plats – splendid!
  *kram från södern*

  Gilla

%d bloggare gillar detta: