I valet och kvalet

Nu är jag nere i Andrarum hos Åsa och Bosse! Anledningen är förstås att jag ska kika på valparna. Jag hade nästan redan bestämt mig för den fläckiga innan eftersom EM och Eva tyckte att den var vildast och busigast och dessutom är lite mindre än den lurviga när dom var här i påskas. Och på eftermiddagen när jag suttit ute i hagen hos dom så tyckte jag också så.

MEN, sen på kvällen satt jag hos dom inne och då var det definitivt den lurviga som ville upp och kramas och busa och som var mest driven och som sa ”ta mig, ta mig!” Jag tog ut dom en och en på köksgolvet och då var det också den lurviga som var tuffast och tryggast i sig själv. Han sökte också kontakt snabbare med mig efter att han kollat läget runt i köket.

Så nu blev det svårt! Den lurviga är lite tjockare och har DEFINITIVT en massa päls och han har dessutom kraftiga ben och tassar och det kan ju betyda att han blir stor. Frågan är hur stor? Troll är ju VÄLDIGT stor så risken att han blir SÅ stor är nog rätt liten. Och en hanhund som väger runt 20 kg är ju helt okej tycker jag. Den fläckiga är lättare i kroppen (fast det är lätt att bedra sig eftersom han har mindre päls också) och har mindre tassar, men igår kändes han mindre framåt och inte lika frimodig. Men sen kan det ju vara dagsformen också, han kanske bara var trött?

Som tur är så kommer jag träffa dom idag på fm innan jag måste åka hemåt igen. Så jag kan i lugn och ro krama dom och ta bort en i taget från flocken igen för att se om dom reagerar lika idag.

 Hela valpkullen är iaf väldigt trevliga och mysiga! Hur glada och gosiga som helst 🙂 Det är ju tur att resten är tikar annars vore det ännu svårare att välja 😛

Troll fick valla lite igår också! Dels fick han hjälpa till lite när ett gäng tackor skulle bort till ett annat bete. Han jobbade  jättefint när tackorna inte ville gå igenom grindhålet när det varit el förut. Sen när dom skulle fösas bort så ville han alldeles för gärna ligga nära. Morr.

På kvällen tog jag ut honom på träningsgruppen och konstaterade återigen att han har rätt taskig kondis när det gäller att jobba och inte bara springa. Nu uppförde han sig bra iaf. Gjorde ett hämt åt vardera hållet och han håller ut jättefint åt båda hållen. Mjuk och öppen i framdrivningen också. Sen har han verkligen fattar det där med ”du!” för genast så släpper han tryck och tänker flanker. Duktig kille! Jag föste och drev lite också och tränade framförallt tempo. Han har ju gärna lite bråttom, vilket INTE funkar på dom här fåren, då galopperar dom raskt förbi mig! Men vi fick styr på det och fick ner tempot och sen gick han riktigt bra! Tyvärr så slarvar han när jag inte tittar på honom, då sätter han gärna lite fart och gör som han tycker är bäst. Ögon i nacken eller en backspegel borde man ha… 😛 Jag är iaf riktigt nöjd med honom! Om vi fick tag på lite vettiga träningsmöjligheter så skulle vi definitivt kunna starta IK1 rätt så snart 🙂

Publicerat på 26 april 2009, i Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för I valet och kvalet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: