Veterinärbesök

Idag åkte Troll och jag en sväng till Smådjurskliniken i Norrköping. Anledningen är att jag har tyckt att han har lite dålig ork vid hög puls och att han verkat lite tröttare och mindre springig den senaste veckan. Det kan ju bero på varmare väder, att vinterpälsen inte är fälld ELLER så kan det vara typ anaplasma eller borrelia… Eftersom Troll hade båda sjukdomarna i höstas så blev jag lite nervös… Och nervsvag som man är så ringde jag till veterinären och fick en tid idag på eftermiddagen.

Först blev Troll undersökt och vet hittade inga synliga tecken på infektion. Troll har tydligen en låg vilopuls och det fanns det noteringar om i den gamla journalen från Djurdokton också, men allt lät normalt.  Det kan ju tyda på bra kondition… Det fanns inga tecken på infektion utan han verkade må bra. För säkerhets skull togs ett blodprov också, för att kolla vita och röda blodkroppar mm. Till min stora glädje så hamnade allt inom normalvärdena! Det enda som stack ut lite var röda blodkropparna och hemoglobin som låg precis på gränsen mellan normalt och över normalt. Det kan tydligen också tyda på bra kondition… 😛

Så 900 kr senare så VET jag att jag har en frisk hund som INTE har någon infektion i kroppen och som dessutom verkar lida av bra kondition.. 😛 Faktiskt så känns det ändå som väl spenderade pengar! Vi ska ju till Söderköping på fredag och Västerås lör-sön och det är himla skönt att inte behöva tänka på att hunden eventuellt inte mår bra, utan om han blir flåsig och trött så är det med största sannolikhet värmen 😀

Själv så är jag i mindre bra kondition. Var hemma och sjukskriven idag också eftersom jag vaknade med en helt gräslig huvudvärk. Men nu på dagen så känner jag mig betydligt bättre, huvudet gör mindre ont och jag orkar gå utan att det känns som att jag ska svimma. Tillbaka till jobbet imorgon alltså! Skönt, det är tråkigt att vara hemma!

Publicerat på 29 april 2009, i Jobbelijobb!. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Skönt att det inte var några problem!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: