Mera agility!

Fokus ligger just nu på slalomingångar och de blir faktiskt bättre och bättre! Nu tar Troll rätt med betydligt högre frekvens, även riktigt svåra ingångar. Vi har tränat 1-2 pass varje dag nu och kan bara konstatera att träning lönar sig 😉 Vi var en sväng till Söderköping i fredags också och tränade balanshinder och just nu så är han bättre på att stanna på uppfarten än på nerfarten… Tänkte jobba bort uppfarterna lite och se vad som händer, jag gillar dom inte på grund av slitaget (framför allt på A-hindret). Troll blev snabbt trött både av träningen och av värmen, men sen kom det ett ordentligt spöregn så det var väl inte så konstigt i före-regnvärmen.

Tycker fortfarande inte att han har något riktigt tryck, men jag känner ändå att det nog är på väg tillbaka. Hans lite ihopsjunkna stil kommer till exempel tillbaka när jag lämnar honom i starten. Men det är inte helt lätt att komma tillbaka efter en så lång tid. Jag tror dock att det kommer att lösa sig med en massa fartträning och desutom att jag tränar mig själv på att tänka ”bra” när han springer fort och inte ”ojojoj hoppas det inte händer nåt…” för det är klart att det påverkar honom också!

Till en helt annan sak, på jobbet igår gjorde jag ett ”stresstest” där meningen var att stressa några elever. Man skulle göra tre olika saker vid tre olika ljud, fånga en boll när den kastades mot en och samtidigt svara på frågor som bestod av djurfakta och lite mattetal… Det var inte lätt! Våra stackars elever blev verkligen stressade av testet och jag blev glad, eftersom jag fick förväntad effekt 🙂 Skojigt iaf att se hur svårt det är att multitaska, särskilt när det går på tid och kanske framför allt när man inte har kontroll över vad nästa syssla eller fråga kommer att vara! Bristen på kontroll är nog den mest stressande känslan av alla.

Gonatt gonatt!

Publicerat på 10 maj 2009, i Agility, Jobbelijobb!. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. ”Mera agility!”
    Skräll, du. 😀

    Gilla

  2. Hej! Tack för ditt svar, intressant med någon i samma sits. Vi får se hur våra rehabbare klarar återgången till banorna! 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: