Into the wild!

Troll och jag har de senaste dagarna fått upleva en hel del djurupplevelser på nära håll!

Igår, när jag var ute och sprang så  stannade Troll plötsligt och kollade rakt in mot klippan som ligger nära stigen. Han såg uppmärksam och undrande ut så jag misstänkte att han hittat nåt och mycket riktigt, när jag kom fram så såg jag ett halvstort grått djur som bökade och nosade i mossan! Efter ett par sekunder tittade det upp, såg oss och satte full fart uppför klippan och försvann! Det var en livs levande grävling! Himla kul att se, särskilt på så nära håll, dom ser man ju oftast döda längs vägarna…

På samma promenad hittade jag ett stort fågelbo i en tall med havsutsikt (eller ja, Bråviken iaf :))! Nedanför boet låg några rester av en större fågel, typ mås eller trut. Det måste ju vara en örn som slagit så stora fåglar eller? Något spår förutom bo och lunchpaket såg jag inte, men jag ska nog hålla lite koll på avstånd 😉

Nästa ”nära-djur”-upplevelse kom redan idag! Vi strosade runt i skogen och kom runt en klippa och jag hörde ett brak. Jag trodde det var rådjur, för vi har ramlat på ett antal såna sen vi flyttade hit. Men det här djuret var betydligt större och grått! En fullvuxen älgko störtade bort, men stannade kanske 30 meter bort och kollade nyfiket in oss! Vi kikade tillbaka från vårt håll, innan älgen traskade bortåt i skogen.  

Betydligt tristare fynd hittade jag också… Fiskare, folk som har picknick och annat löst folk har ju en fruktansvärd tendens att bara slänga sin skit där dom står, eller möjligtvis knöla ihop det i en buske. Jag fick ihop två hela matkassar med skräp! Plast, kalsonger(!), juiceförpackningar, risifrutti, handdukar, tallrikar i plast, glasflaskor och ännu mera plast… Om jag hade med mig påsarna ut? Nejdå, dom hittade jag förstås där ute också… 😦 Fy vad jag avskyr folk som bara slänger sitt skräp! Dom borde tvingas ut i naturen beväpnad med en kasse för att plocka upp skiten. Jag skulle gladeligen se till att dom gör sitt jobb…

Nu en kopp te och snart sängen! Är ledig imorgon, men har varit lite lätt trött idag, så jag behöver sova!

Kram!!

Publicerat på 12 maj 2009, i Biologi. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Into the wild!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: