Väldigt otäckt

Nu är jobbet i full gång och vovvarna är med. Ibland sitter dom i bilen (i skuggan så är det bara runt 24 grader där bak när luckan är uppe, kanon med en termometer i bakluckan :D) och ibland hänger dom med. Jag jobbar jämt känns det som, dagpasset är mellan 13-17 ungefär och nattpasset mellan 23-03. Sover gör jag 04-12 typ, fast det är inte lätt att få tillräckligt med sovtimmar.

Igår natt jobbade jag med matt mjölbagge och då hängde vovvarna med. Nemas problemas tills vi skulle hem och hundarna skulle in i bilen, då var plötsligt Monster helt galen. Han for runt och gnällde och pep och grävde och stressade som jag aldrig har sett en hund stressa innan. Vi var ju tvungna att ta oss hem, klockan var 02:45 och sängen väntade, men Monster skrek hela vägen. Jag stannade på vägen ett par gånger och när jag släppte ut honom for han runt i gräset och kliade sig och gned sig. Efter vad som kändes som en hel evighet så kom vi hem, då med en helt hysterisk valp som det bara ryckte i tassarna på, som flämtade och skrek och kastade sig åt olika håll. Väl inne så fortsatte han gräva i Trolls bädd, bita sig i tassarna och gny och gnälla. Han brydde sig inte ens om att Troll fick mat! Jag ringde till Ultuna för jag blev så orolig så att händerna skakade och så att jag började gråta i telefonen, så himla gräsligt när bebisen är helt hysterisk och man inte vet varför! Veterinären föreslog ett bad (det borde jag ju listat ut själv) och att jag sen skulle återkomma om det inte blev bättre. I duschen så var han lite lugnare och satt och tryckte sig mot väggen och efteråt så var han lite lugnare men fortsatte få spastiska ryck med ojämna mellanrum och kastade sig upp och grävde i soffan och bet sig i tassarna. Jag tvättade av trampdynorna med alsollösning eftersom det ska vara klådstillande och till slut somnade han av ren utmattning. Då var klockan 04:30 ungefär, så han hade varit panikslagen i nästan två timmar…

Så vad i hela friden hände? En gissning är pissmyror eller någon annan sorts myra som svider eftersom det höll i sig så länge? Jag hittade ingen svullnad eller rodnad eller något över huvudtaget som verkade konstigt, förutom hans beteende. Jag tror därför inte att det kan ha varit orm, geting eller bi, då borde det ju bli svullet eller rött någonstans? Jag kan tänka mig att eftersom han är en liten bebis så försökte han bara komma undan det obehagliga, han har ju vad jag vet inte varit med om något som gör ont och har man ingen erfarenhet av onda saker så känns det förmodligen ännu värre så att man bara får panik?

Är det någon som har en aning om vad som kan ha hänt eller varit med om något liknande så får ni gärna skriva det 🙂 Jag hoppas iaf att det här aldrig händer igen…

Publicerat på 25 juni 2009, i Jobbelijobb!, Monster. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Usch! Tänk vad mycket lättare det hade varit om man kunde prata lite bättre med sina djur, så man slapp gissa så mycket. 🙂

  Gilla

 2. Lilla hjärtat… jag tror på rödmyror, det svider ju som eld. Skönt att det gav med sig…

  Gilla

 3. Eller brännässlor kanske?

  Jag tror inte heller på orm, Hannes kusins kattunge blev ormbiten en midsommarhelg för några år sedan, och det svullnade upp fort och mycket.

  Gilla

 4. Usch stackars Monster! Skulle också kunna tänka mig myror – Yra blir galen bara hon går där det finns skogsmyror, sprätter och far och rullar sig i gräset så det svider nog på trampdynorna.

  Gilla

 5. Stackars lilla Monster! Tror också på röda pissmyror. När Akke var ca 4 månader satte han ner nosen i ett bo med pissmyror och började tjuta omgående. Jag var snabb med att ta bort alla myror jag såg i hans ansikte men han grät och snyftade ändå. Det fortsatte han med under nästan en timma, till och från. Det lät verkligen som gråt, han pep-tjöt liksom och snyftade hackigt.

  Gilla

 6. Jag tror på brännässlor. Mina har reagerat nåt liknande, speciellt gjorde Busy det när vi hade gått på grannens åker. På en av vallarna som man passerar växer det mycket, rätt låga brännässlor och även tistlar och det hände några gånger när vi gått där. De stora hundarna blev inte särskilt irriterade och Ettan tar det väldigt lugnt i sån vegitation.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: