Ulricehamn och fårhage

Igår bar det ju iväg till Borås för att tävla lag. Det känns som en väldigt onödig 500-lapp i bensin, Heba diskade sig i båda loppen så vi var redan diskade när jag klev in på banan. Det var inte någon bra agility från vår sida heller, i första loppen (en assvår agilityklass) så fick vi 20 fel + säkert några tidsfel. Det blev fel i slalom och jag försökte peta in honom och det gick inte något vidare. Sen tappade jag stinget fullständigt och det bästa hade nog varit att gå av planen. Det enda som kändes vettigt var balansen och de 4 sista hoppen. Eller ja, balanshindren gick överlag bra.

Hoppbanan var rolig, svängig med flyt och där kändes det bättre. Vi fick vägran i slalom för att han verkade inte se det, förmodligen var jag sen med kommandot. Sen fick vi en eller två rivningarn också, vid byten. Träna träna på att inte riva vid knixiga byten.. Och så att jag måste träna på att göra dom bättre också.

Idag har vi bättrat på staketet i hagen där våra får ska gå! Ja, för nu är det säkert, vi ska hämta dom imorgon 😀 Vi har fixat en liten fålla också, kan ju vara bra att träna på att ta in dom där, bra för dom yngre hundarna och dessutom bra när fåren ska hanteras. Så nuuska det bli träna av, frågan är bara hur 17 jag ska lyckas peta in det i schemat? Kan man kräva av ens arbetskamrat att hon måste kika på fårvallning på väg till jobbet? Hon åker nämligen med mig och fåren är kanske 1,5 mil från Ryd, på vägen till Bjärka Säby… Helt perfekt mao, men frågan är om hon tycker det?

Jag har försökt ta en mass kort på Troll och Monster, men det går sådär. Igår fick brorsan hjälpa mig och då blev det ett par på oss alla tre och några på mig och Monster. Men OJ vad det är svårt! Monster har tålamod som en… ja, en 14-veckors valp kanske 😛 

Bästa bilden ;)

Bästa bilden 😉

Matten och mattens lilla Monster :)

Matten och mattens lilla Monster 🙂

Hela familjen :D

Hela familjen 😀

Publicerat på 28 juni 2009, i Agility, Foto, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Awwwww. 😉

  Gilla

 2. Oj! Kommer fåren redan imorgon?? Hur är det tänkt med schema för att titta till dem? Jag är bortrest hela denna vecka och förmodligen delar av nästa också… Men därefter är jag i stan och kan titta till de små. Hur har ni tänkt med pengar? Vem ska jag betala till? Åker iväg till Sthlm om en timme så jag kommer inte att kunna betala förrän om 1-2v. Många frågor, men skoj o ha får iaf 🙂
  Söt han är lille monster! Tycker vi ska se till o ses ngt längre fram i sommar så busfröna får leka av sig lite 😉
  Ha det gott!

  Gilla

 3. Gud vad han växer den lille.. Snart är han inte liten längre! Växer nästan ikapp storebror =)

  Gilla

 4. Tack snälla! Kul med fårskallar! Då ses vi i hagarna i höst då! Inte ser han ut som ngt monster heller den lille, söt! Kram L

  Gilla

 5. Ni är jättesöta alla tre!
  Och min åsikt om din undring ang. arbetskamrat och att se på fårvallning: ja, det kan du. Om hon inte vill titta kan hon väl läsa en bok eller så? Lycka till med fåren. Carro kanske kan ta hand om ullen :-).

  Gilla

%d bloggare gillar detta: