Fåren är här :D

Igår skaffade vi oss äntligen får 😀 3 leicestertackor, 1 pälstacka (finull tror jag)  och 7 lamm blev det! Nu ska här tränas 😛

Att hämta dom var ett äventyr, vi hade inte riktigt fattat att det skulle ta 45 minuter enkel resa att åka dit dom var, tjejen som hade dom hade inte fattat att jag menat att vi skulle låna HENNES hästtransport, kopplingen på Anna-Carins bil passade inte med den på transporten så vi fick köra hela vägen från Ulrika och runt halva Linköping utan lysen på transporten, vi åkte vid 18, klockan 21 var vi tillbaka med fåren och då skulle transporten tillbaka också, jag började jobba 22:45 och min bil var den enda med dragkrok OCH rätt koppling så jag fick ta ACs bil… Hade kört halvvägs när jag insåg att det inte fanns takräcken på ACs bil till stegen och vi fick vända och mötas upp…  Meckigt värre mao!

Dessutom var fåren lätt stressade av den lite tuffa hanteringen i början när dom skulle in i transporten, dessutom ville lammen INTE gå in överhuvudtaget! Jag tog ut Troll och han skötte sig LYSANDE, var lugn och jobbade jättefint så fåren lugnade faktiskt ner sig. Vi fick plocka in fåren ett och ett genom lilla dörren i transporten och det tog ett tag och var stressande för fårkrakarna, men till slut fick vi in alla. Troll var helt slut efter och fåren också…

Nu går dom iaf i sin nya hage där det finns massor gräs så jag hoppas att dom funnit sig väl tillrätta! Jag ska dit i eftermiddag så jag ska se om jag kan få till något kort på dom 11 skönheterna också 😀

Publicerat på 30 juni 2009, i Fåren, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Ooo, leicester har himla fin ull de också. 🙂

    Gilla

  2. Vad ska du göra med fåren? Jag vill också ha ull.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: