Mera jobb och billigt Monster

Inatt var det ännu en gång ”värsta natten hittills”. Vi gick genom en hage när något for upp mindre än 3 meter ifrån mig. Det bara rasslade och sen hördes många fötter och ett väldigt vajande i det höga gräset. Sen satte ett himla liv igång, massor med grisar for runt runt, in i staketet och sen rakt mot oss. Grymtanden hördes och gräset böjde sig och svajade. Vi såg aldrig grisarna, bara hörde dom nära nära och såg gräset röra sig där dom sprang. Det var många, säkert över 10 stycken och de var överallt runt oss i en radie av kanske 20-30 meter. Vi stod alldeles stilla med bultande hjärtan i säkert 5 minuter innan det började lugna sig och till slut var det stilla igen. Hundarna var med den här gången, men satt stilla bredvid oss och kikade in i natten, tydligen är dom för smarta (?!?) för att jaga efter grisarna.

Sista natten är i natt, det börjar bli för kallt för baggarna (i natt var det 6,5 grader vid kl 23) och vi har bara ett område kvar att inventera. Tyvärr så är det Bos holme, där vi blev jagade av kor. Korna där är av köttras, inte så mycket hanterade vad det verkar och de blir väldigt uppstressade av våra lampor och kan (enligt ägaren) mycket väl gå genom stängslet om de blir för nyfikna… *Woho* Kanske borde ta med min boskapspiska??? Den låter ju rätt högt iaf så att man kan skrämma bort dom  😛

Igår tog jag en fika på stan med min mamma, syster och systers kompis. Döm om min förvåning när vi blev erbjudna en smörgås från en dam som satt vid bordet bredvid! Hon var mätt sa hon, orkade inte äta upp den. Vi tog den och eftersom jag var den enda icke-veganen som åt grönmögelost så fick jag den! När damen hade gått viskade mamma att ”det var ju Ulla Skoog!” Och det var det ju! Jag tyckte att det var något bekant med henne, men kunde inte placera henne. Smörgåsen var btw väldigt väldigt god 🙂

När jag kom hem var planen att hämta Monster och åka på valpkurs, men när jag öppnade dörren så var det fullt kaos i lägenheten. Monster hade rivit ner gardinen, försökt döda mattan, rivit sönder flera prisrosetter, därav vinstrosetten från Kanonsabotören och ätit upp ett ljus. Jag var galet trött igår, har haft problem med att sova och hade kanske sovit 8 timmar på 2 nätter, så tålamodet var kanske inte det bästa. Jag tog iaf med mig Monster till valpkursen, men stannade bara i kanske 5 minuter. Jag bara kände hur jag var så arg på Monster att det inte fanns någon lust att träna honom och sen var jag dessutom så trött så att ögonen sved och öronen susade. Jag åkte hem, messade min jobbarkompis Anna att vi kunde börja tidigare för att jag hoppade över kursen och sen åkte vi ut och jobbade istället. Ett bra val med tanke på att det blev jättekallt så att vi var tvungna att sluta tidigt. Det innebar också att jag kom i säng redan vid 00.15! Det behövdes kan jag lova, har varit sömngångaraktig i någon vecka nu och eftersom jag envisas med att vakna kl 07.30 varje morgon (som om jag ställt en klocka!!) så blir jag ju aldrig utvilad.

Nu ska vi strax ut på promenad med Johanna, sen ska jag jobba. Tjupp!

Publicerat på 17 september 2009, i Jobbelijobb!, Monster. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Jag har en stålbur att låna.
  Det är bara att du hör av dig om du vill.

  Gilla

  • Tack Maria, men jag har en stålbur. Det vara bara det att det lilla Monstret inte satt i den just den här gången 🙂

   Gilla

 2. Är Monster runt fem månader nu? Det är en riktig illbatting-ålder, iaf när det gäller malamuter…
  Förstår att M var billig. Hade du hållt med foder om jag anmält intresse? Skojjar! Snart är han stor och duktig vovve.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: