Sörping

I lördags var vi och tävlade i Söderköping, Trolle och jag. Nu skulle den sista hoppinnen knipas!

Först var det agilityklass 2, en helt okej bana, där jag inte rörde på mig så mycket. Troll gick bra, var lite snabb över gungan och fick inte en helt bra sväng till A-hindret, tyvärr rev han ett hinder efter däcket. Bakombyte (OJOJOJ vad vi måste träna på det! Han fattar, men river alldeles för ofta…) förstås…. 😦 Vi kom 5a iaf, slog vinnaren tidsmässigt med 8 sek (!)  och slog näst snabbaste hunden med 5 sek… Vi hade tokvunnit om inte den där jäkla pinnen rasat, men om inte om…

Så var det då det där hopploppet som skulle vinnas… Det var en rolig bana, men ganska svår, åtminstone för snabba hundar. Jag hade planerat att köra safe och framförbyta 3 gånger på raken. Fram till första framförbytet så gick Troll asbra, men jag ställde mig fullkomligt i vägen i första fb, gav Troll en usel väg så att han rev, missade fb nr 2 och gjorde istället ett bakombyte, sen ett till, kom för långt efter och missade ett hinder som stod rätt långt från var jag befann mig. Jag skrek ”FRAM FRAM” också, men det fanns inget hinder rakt fram där utan det stod i en sväng, så Troll blev undrande och kollade på mig och missade hindret. Jäkla klantmatte! Det loppet tänker jag inte ens lägga ut, det var verkligen katastrof…

Sista hoppinnen får tydligen erövras nästa år istället för nu har vi inga fler tävlingar inbokade i år…

Släkten visade iaf vad den gick för! Morsan Fame gick och vann hopptrean och brorsan Swift vann agilitytrean! (Fatta vad COOLT om vi dessutom hade vunnit agilitytvåan… 😉 ) Swift slog tvåan med tolv (12!!!) sekunder 😮

Mer släkt.. Monster träffade sin syster Kelli också! Dom är sanslöst olika dom två! Det enda som är likt är att dom är ungefär jämnstora, Monster väger nog ett par kg mer. Olika öron, päls och uttryck… Söta som socker båda två, men det är ju otroligt hur olika kullsyskon kan vara! Dom hade skoj en stund även om Kelli var lite blyg. Förra gången dom träffades var på Kanonsabotören, då var det Monster som tyckte att syrran var lite läskig, nu var det snarare tvärtom. Borde ju ha tagit kort på dom, men det glömde jag…

Andra i släkten har också presterat i helgen, Trolls systerdöttrar Peace och Kate har båda blivit godkända vallhundar!!! Peace med hela 98 p av 100 möjliga 😮 Kate med 75 p, också det en kanonprestation med trilska får som inte alls ville! GRATTIS säger vi!! 😀

Publicerat på 21 september 2009, i Agility, Film, Monster, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Den där sista pinnen kan man få jaga i evigheter känns det som. Man ska nog inte tänka på det så, för då verkar det aldrig som man får till det… Jag jagde ju Askos sista pinne i hopp 2 i nästan ett år kändes det som. Tog nr 2 i augusti och nr 3 i maj nästa år… retliga rivningar, missade slalomingångar mm mm. Men lugn, den kommer – ni kan ju det här! 🙂

    Gilla

  2. Jag tycker det såg jättefint ut med Trolleboll i Sörping! Himla synd på rivningen!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: