Underfundigheter tänker jag

och jag vet inte vad jag menar med det?  Men jag är glad idag trots att något virus fått tag på mig och försöker dra ner mig med ont i kroppen och halsen.

Idag stod jag i ett alkärr vid en bäck och leran sög tag i mina stövlar och hotade att tippa mig när jag försökte lyfta ena foten eftersom den andra också satt fast och jag tänkte att om något vill hålla fast mig så hjälper det inte alltid att streta vilt för då kan det hända att man tappar stövlarna och balansen och står på näsan i lera och skitigt kärrvatten. Man kan ju alltid safea i såna lägen med ett rejält regnställ, men bäst är nog ändå att lirka sig loss och hålla sig kvar på fötterna.

Fast ibland kan det vara värt att ramla, de gånger jag håller blicken så högt i skyn att jag  tappar fattningen lite grann och snubblar för att något ligger i vägen för mina strosande fötter. Då landar jag oftast mjukt för att stämningen håller fast mig och lindar in mig i bomull, känslan av andlöshet när jag blickar ut i oändliga rymder och glittrande stjärnor därute långt borta.

Eller så är jag inlindad i rödvin, intaget varmt i ett medicinskt syfte och ligger i soffan, lyssnar på Owl city och känner mig lite luddig i kanterna (av feber måhända?) och tänker att jag nog ska sova nu så jag vaknar pigg och nyter imorgon, redo att hänge mig åt helgen. För trots att ett och annat litet virus suga ner mig i leran så blickar jag uppåt i oändligheten och hoppar till nästa tuva och skulle jag mot förmodan ramla så har jag jag ett rejält regnställ på mig som håller mig torr och varm även i novemberväder.

Sov gott nu, det ska jag!

Publicerat på 13 november 2009, i Just nu. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ha, vilket skönt flummigt inlägg! Varmt rödvin, är det något du rekommenderar?

    Gilla

  2. Tack hihi 🙂
    Jag drack det varmt på rekommendation av min morbror, föredrar det kallt rent smakmässigt. Men det värmde gott 🙂 Glögg borde ju egentligen vara modellen, snart så är det ju legitimt att dricka det 😛

    Gilla

%d bloggare gillar detta: